SOFIJA

Bh. parlamentarci sudjeluju na proljetnom zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a

23.05.2024.
u 11:43

Predsjedavajući Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Kemal Ademović i zamjenici predsjedavajućeg Izaslanstva Marina Pendeš i Obren Petrović sudjelovat će na proljetnom zasjedanju PSNATO-a, koje će od 24. do 27. svibnja biti održano u Sofiji.

Na zasjedanju kojeg zajednički organiziraju Narodna skupština Republike Bugarske i PSNATO-a, parlamentarci će diskutirati o oblikovanju NATO-a za sljedeće generacije, o čemu će na osnovu dokumenata s ovog zasjedanja biti raspravljano i na Samitu NATO-a u Washingtonu u srpnju ove godine.

Očekuje se i rasprava te usvajanje deklaracije "Biti uz Ukrajinu do pobjede“, a odnosi se na nastavak pružanja podrške država članica NATO-a Ukrajini suočenoj sa ruskom invazijom.

Najavljeno je da će Bosna i Hercegovina i sve zemlje regije biti u fokusu izvješća o zapadnom Balkanu pod nazivom „Obnovljeni sigurnosni izazovi pred vratima NATO-a“, kojeg će na Komitetu za obranu i sigurnost PSNATO-a predstaviti izvjestitelj, lord Mark Lancaster.

Plenarnu sjednicu PSNATO-a pozdravnim obraćanjima otvorit će predsjednik PSNATO-a Michal Szczerba, potpredsjednica Narodne skupštine Republike Bugarske Rositsa Kirova te generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg, saopćeno je iz PSBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije