nastavlja rast prihoda

Bh. kompanija od stečaja uspjela doći do milijunske dobiti

poslovanje
27.07.2023.
u 21:28

Kompanija Majevica Srebrenik nastavila je s rastom prihoda i pozitivnim poslovanjem i u 2023. godini

Domaće gospodarstvo nastavlja rasti i u teškim okolnostima, što pokazuju primjeri mnogih bh. kompanija.

Kompanija Majevica Srebrenik, poznatija kao Corn Flips, nastavila je s rastom prihoda i pozitivnim poslovanjem i u 2023. godini, izvještava biznisinfo.ba.

Podsjećaju da je riječ o kompaniji koja je bila u stečaju, ali da je spašena nakon što je tuzlanski Bingo preuzeo paket dionica. Bingo je danas najveći dioničar ove kompanije koja se bavi proizvodnjom grickalica. Kompanija je u prvoj polovini ove godine ostvarila ukupne prihode od oko 5,5 milijuna konvertibilnih maraka u odnosu na oko 4,6 milijuna KM iz istog razdoblja lani. Dobit je za pola godine narasla na oko 1,2 milijuna konvertibilnih maraka, s oko 800 tisuća u prvoj polovini prošle godine.

Ovo pokazuje da kompanija nastavlja rasti i razvijati se.

Za cijelu prošlu godinu ukupni prihodi bili su 10,3 milijuna KM, što je za oko milijun konvertibilnih maraka više u odnosu na 2021. godinu. Prihodi kompanije u posljednjih pet godina su udvostručeni. Ona danas radi punom parom i jedan je od najvažnijih gospodarskih subjekata u ovom gradu. Primjer ove kompanije zasigurno govori u prilog činjenici da je u Bosni i Hercegovini uz viziju i predanost moguće postići izniman gospodarski uspjeh, pri čemu koristi imaju i građani lokalne zajednice, ali i šire. Tuzlanska županija zasigurno je jedan od prostora unutar kojih se odvija živa gospodarska aktivnost, a veliki broj tvrtki proizvodi i izvozi niz različitih proizvoda. Sve to svakako utječe na jačanje cjelokupne gospodarske situacije u županiji, ali i šire te pokazuje kako proizvodnja ima budućnost u Bosni i Hercegovini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?