POKRENUTA PETICIJA

Bh. građani žele ponovno uvođenje vojnog roka?

'vojska 6'
Foto: 'PENDL H.'
09.01.2014.
u 09:13

Haris Tahić, građanin Bosne i Hercegovine, pokrenuo je na web stranici Change.org peticiju u kojoj traži ponovno uspostavljanje obveznog vojnog roka u BiH

Haris Tahić, građanin Bosne i Hercegovine, pokrenuo je na web stranici Change.org peticiju u kojoj traži ponovno uspostavljanje obveznog vojnog roka u BiH. U petici stoji:

“Za sigurnost svake države, bitna je njena vojna sila, obavještajne agencije, ali i pored svega toga, vojna obučenost njenih civila. To izričito važi za male države poput Bosne i Hercegovine, koja je u prethodnom ratu osjetila mnogo na ljudstvu i ekonomiji, stanju u društvu i negativnosti u mnogim drugim segmentima koji čine državu državom, te su na njenoj teritoriji operacije, pored međunarodne zajednice, vršile i vojne sile susjednih zemalja. Ova peticija je pokrenuta u svrhu sprečavanja ponavljanja prošlosti i još mnogo drugih manjih, ali ne i nevažnih razloga, poput zdravstvenog stanja, morala i fizičke spremnosti mladih u BiH”. Prema podacima sa stranice Change.org peticiju je do sad potpisalo 545 ljudi, što je daleko od potrebnih 49.455. “Služenje vojnog roka je bitno pogotovu za ovu omladinu sad kako bi naučili poštovati starijeg da se nauče prvenstveno disciplini, da nauče kako voljeti i braniti svoju domovinu, da se nauče odgovornosti”, komentar je jednog od potpisnika peticije.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Izdajnik
Izdajnik
11:04 09.01.2014.

Uvijek je bilo budala i rata bih jedva dise treba ukinuti vojsku skroz jer samo trose pare uvesti specijalne policije jer ova vojska je glupost

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?