Priopćenje HP-a Mostar

Bh. građani mogu glasovati iz Mađarske, Poljske, Slovenije, Slovačke i Austrije

glasovanje
13.11.2020.
u 11:53

Vezano za vijest „Problemi s biračkim odborima s glasanjem, poštom, izolacijom…“ objavljenu jučer na našem portalu iz HP Mostar poslali su priopćenje u kojem navode da obustave pošiljki nema.

Naime, u tekstu se navodi: Zbog potpune blokade poštanskog prometa iz Finske i Mađarske građani BiH koji su registrirani za glasanje poštom, po svemu sudeći, svoju omotnicu, odnosno svoj glas, prvo će slati u diplomatsko-konzularno predstavništvo BiH, a ne na adresu SIP-a kako je to do sada bio slučaj. Tu omotnicu poslije bi DKP proslijedio SIP-u, a, osim Finske i Mađarske, postoje problemi s poštanskim pošiljkama i u Sloveniji, Slovačkoj, Poljskoj i Australiji. Ako pošta, odnosno glasovi poštom iz pojedinih zemalja ne stignu na vrijeme, i to nakon deset dana od dana završetka izbora u BiH, nije isključena mogućnost da se i ponovi glasanje u tim zemljama. Zbog svega ovoga SIP će vrlo vjerojatno morati mijenjati pravilnik o provedbi izbora.

Iz HP-a Mostar primiruju situaciju. - Prema informacijama dostupnim preko sustava Svjetske poštanske unije EMIS-a, kao i prema informacijama navedenim na službenim web stranicama situacija u poštanskom prometu stoji da Pošta Finske ne dostavlja pošiljke u BiH. Pošte Mađarske, Poljske i Slovenije dostavljaju pošiljke za BiH, dok pošta Slovačke i Australije imaju poteškoća u otpremi međunarodnih pošiljaka, ali nema objava o obustavi - kazali su iz HP-a Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?