Vrtoglavi iznos

Bh. građanin za mjesec dana zaradio 520 prosječnih plaća

novac
05.04.2019.
u 18:17

Najveća primanja u Republici Srpskoj tijekom prošle godine imao je jedan Banjolučanin zaposlen u financijskom sektoru kojem su samo za mjesec na račun legle 466.783 marke. 

Vrtoglavi iznos od gotovo pola milijuna maraka taj Banjolučanin je, kako pokazuju podaci Porezne uprave RS, dobio u veljači prošle godine. Računicom dolazimo do podatka da je tako za mjesec dana zaradio 520 prosječnih plaća u Republici Srpskoj. Prosječna plaća je u veljači ove godine iznosila 896 maraka, piše Glas Srpske.

Na drugom mjestu po visini primanja također je Banjolučanin, kojem je na račun uplaćeno 459.390 maraka, a zaradio ih je, kao i njegov sugrađanin, u financijskom poslovanju. 

Tako su njih dvojica zajedno zaradili 926.173 marke, odnosno 1.033 prosječne plaće. Treće mjesto na popisu najvećih primanja zauzeo je Banjolučanin u sektoru aktivnosti sa nekretninama, iznajmljivanja i poslovnih aktivnosti kojem je poslodavac uplatio 61.514 maraka. 

I četvrto i peto mjesto na popisu najvećih primanja zauzeli su Banjolučani, i to u oblasti financijskog poslovanja i s mjesečnim primanjima od po 54.783 marke. 

Ekonomist Zoran Pavlović kaže da spomenuti vrtoglavi mjesečni iznosi od gotovo pola milijuna maraka najvjerojatnije predstavljaju otpremnine, a ne redovite prihode. Međutim, isplaćena mjesečna primanja od 60.000 ili 50.000 maraka nisu, kako kaže Pavlović, rijetkost i uglavnom predstavljaju rezultat uspješnog poslovanja stranih tvrtki i banaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?