Pripreme

Bez pritiska protiv Estonije, ali po pobjedu

02.09.2016.
u 07:00

Jučerašnjim treningom završava se planirani prvi dio priprema nogometne A reprezentacije BiH u Sarajevu. Kvalifikacijska utakmica s Estonijom na programu je u utorak u Zenici, tako da se i pripreme nastavljaju tamo, u Trening kampu NS BiH. Tamo će bh. igrači u miru dočekati utakmicu s Estonijom i malo će se odmaknuti od sponzorskih obaveze koje su imali prethodnih dana, piše Večernji list BiH.

Dosta vremena za pripremu

Kako je protekla ova prva faza priprema objašnjava pomoćni trener Stephane Gilli.

- Dobro je, imamo osam dana da se spremimo za utakmicu, obično nismo imali mnogo vremena za pripreme, ali sada je drugačije. Svi igrači su došli na vrijeme i spremni su jer je početak sezone. Rade dobro i ozračje je odlično. Neće biti lako, možemo vidjeti i sada u Europi, nema lakih utakmica, ako izuzmemo možda jednu-dvije ekipe, kao što je Gibraltar, ali mi moramo biti sto posto fokusirani i spremni dati maksimum. Ne smijemo početi utakmicu s razmišljanjem da će biti lako s Estonijom, znamo da je svaki susret jako važan, posebno kad počinjemo kvalifikacije. Ne stvaramo veliki pritisak na igrače, ali znaju da trebamo pobijediti i to je sve. Koji će rezultat biti, nije važno, ne zanima nas je li to 1:0, ali znamo da će biti teško i da moramo dobiti ovu utakmicu, kaže Gilli.

Ne bi trebala biti upitna ni pomoć našim reprezentativcima s tribina pa Mešin pomoćnik očekuje pun stadion.

Zadovoljni radom

- Počinjemo s novim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, siguran sam kako će svi biti uz nacionalni tim jer se borimo za odlazak u Rusiju i vjerujem da će kao i ranije stadion biti pun. U Zenici je uvijek bilo dobro ozračje i odlični navijači i u takvom okruženju i mi moramo početi dobro protiv Estonije, riječi su Gillija.

Na pripremama se nalazi i nekoliko novih igrača koji su se, prema riječima prvog Baždarevićeva pomoćnika, dobro uklopili.

- Zadovoljni smo njihovim radom i zalaganjem. Mislim da im nije bilo teško uklopiti se, a razgovarao sam s Milićevićem i drugima jer je ova skupina igrača jako ljubazna i spremna prihvatiti novajlije. Ozračje je dobro, svi su došli spremni pomoći ekipi i čini se kao da su svi zajedno desetak godina. Kada igrate za nacionalni tim, morate biti sretni i morate stalno dokazivati da ste dovoljno dobri da ti i ostanete, kazao je Gilli.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije