Odlični uz čaj, kavu ili mlijeko

Bez miksera i gnjavaže: Recept za prhke kolačiće od badema

Shutterstock
10.12.2021.
u 19:29

Odlični su uz čaj, kavu ili šalicu toplog mlijeka, možete ih ponijeti na izlet ili posao, ali i njima upotpuniti svaki slavljenički ili blagdanski stol. Jednostavno su neodoljivi, prhki i fini, stoga smo uvjereni da će vam se ovi kolačići od badema svidjeti na prvi griz.

Za ove vam kekse ne treba ni puno vremena, ni puno sastojaka ni puno pomagala. Koliko su jednostavni za pripremu, govori činjenica da vam za njih ne treba ni električni mikser! Ali treba vam dobro ugrijana pećnica i ekipa koja će ih sa zadovoljstvom pojesti, piše Zadovoljna.hr

Sastojci:

400 g glatkog brašna
130 g badema
100 g smeđeg šećera
120 ml ulja
120 ml mlijeka
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo

Dodatno:
25 komada cijelih badema

Priprema:

1. Sameljite ili skroz sitno nasjeckajte bademe.

2. U posudi izmiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Dodajte bademe, ulje i mlijeko pa dobro izmiješajte rukama.

3. Uzimajte smjesu žlicom pa dlanovima formirajte kuglice veličine oraha, stavite ih na pleh za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje pa u svaku kuglicu utisnite po jedan cijeli badem.

4. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C te pecite 12 - 15 minuta.

5. Izvadite ih iz pećnice, ohladite na rešetki za hlađenje pa poslužite.

Kad su u pitanju suhi, prhki kolačići, dobro je imati na umu važnih 10 savjeta uz koje će se prhki keksi topiti u ustima, a jedan od njih je unaprijed zagrijana pećnica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?