novosti

Bez kompliciranih koraka: Uz ove savjete lako ćete pripremiti kožu za ljeto

27.07.2021.
u 08:24

Ljeto i topli dani sa sobom donose niz izazova u njezi kože i pitanja poput: „Moram li stvarno hidratizirati kožu čak i ako je vani 40 stupnjeva i lice mi je masno?“ (Mali hint: Da!)

Iako se u ljetnoj rutini preporučuje smanjenje broja proizvoda kako bi se koža odmorila, bez nekih proizvoda ljeto je ipak nezamislivo. Srećom, imamo za vas vodič za promjenu skincare rutine s kojim ćete u svega par koraka pripremiti kožu za ljeto i učiniti ju blistavom!

Sve počinje od čišćenja lica

Iako su zimi poželjna sredstva za čišćenje lica koja hrane kožu, ljeto zahtijeva proizvode koji će ukloniti prekomjernu masnoću s lica (Tomorrowlabs Sensitive Face Wash, 150 ml/315 kn), a istodobno zaštititi kožnu barijeru.

„Olakšajte“ svoju postojeću skincare rutinu

Njega kože ljeti zahtijeva lakše i nemasne proizvode koji odgovaraju toplim danima. Iz tog razloga zamijenite snažnu hidratantnu kremu osvježavajućim serumom (one.two.free! Hyaluronic Power Serum, 30 ml/169 kn) - lagana tekstura pomoći će u održavanju vanjskog sloja kože nahranjenim i učiniti kožu glatkom bez osjećaja težine na licu.

Upotrijebite osvježavajući toner

Ljeti je toner neophodan kako bi se spriječilo nakupljanje masnoća u porama. Kako t-zona lica ima najveću koncentraciju žlijezda lojnica, taj dio lica u ljetnim mjesecima često sjaji i izgleda ljepljivo. Iz tog razloga obratite posebnu pažnju na ovo područje dok tonirate lice, a pritom koristite tonik na bazi krastavaca ili aloe vere koji su lagani i osvježavajući (The Ritual of Namaste Clarifying Facial Toner, 250 ml/105 kn).

Ništa bez pilinga

Piling je ključ glatke kože ljeti, kako lica, tako i tijela. Kako ne biste previše iritirali kožu, dovoljno je raditi piling 1-2 puta tjedno i vrlo brzo ćete primijetiti zdrav i blistav izgled kože. Pritom birajte pilinge s nježnim i učinkovitim sastojcima koji će osloboditi kožu mrtvih stanica i pružiti joj intenzivnu hidrataciju (za tijelo: The Ritual of Namaste Skin Brightening Face Exfoliat 75 ml/109 kn, za lice: Kylie Skin Coconut Body Scrub 237 ml/235 kn).

Hladni tuš? Da!

Slana voda i klor jako isušuju kožu i mogu povećati oštećenja od sunca, stoga je važno rashladiti tijelo i koristiti gelove za tuširanje koji neće isušiti kožu (Douglas Home Spa Seathalasso Shower Gel, 300 ml/74,90 kn).

Nikamo bez kreme za tijelo

Ako mislite da vaša koža ljeti ne treba dodatnu hidrataciju, varate se. Hidratantne kreme pružit će vašoj koži prijeko potrebnu hidrataciju, a naročito su važne nakon pretjeranog izlaganja suncu kada mogu umiriti iritacije, ublažiti crvenilo i tetošiti kožu njegujućim sastojcima. Ako k tome mirišu poput Sol de Janeiro Coco Cabana kreme za tijelo (75 ml/129kn), onda će brzo postati vaš omiljeni beauty saveznik!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije