Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Bevanda s veleposlanicima Malezije i Saudijske Arabije o poslovnoj suradnji

22. siječnja 2020. u 15:15 0 komentara 14 prikaza

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u odvojenim susretima veleposlanike Malezije Zakri Jaafara i Saudijske Arabije Hanija bin Abdullaha Mominaha, a osnovne teme razgovora bile su stvaranje boljih uvjeta za poslovnu suradnju i privlačenje investicija.

Ministar Bevanda naglasio je u razgovoru s veleposlanikom Jaafarom da su odnosi između BiH i Malezije prijateljski i da mogu biti unaprijeđeni kroz poslovnu suradnju u mnogim područjima.

Istaknuto je da je Malezija redovit sudionik poslovnih foruma u BiH koji su rezultirali potpisivanjem više memoranduma, a samo onaj koji se odnosi na ulaganja u području peradarstva vrijedan je 20 milijuna eura.

Veleposlanik Saudijske Arabije naglasio je da su tijeku mnogobrojni projekti za koje je novac osigurala vlada te zemlje, te da su otklonjene sve barijere za projekte obnove i opremanja bolnica u Mostaru i Konjicu.

Bevanda je naglasio tijekom sastanka s veleposlanikom Mominahom da je zahvalan njegovoj vladi što je izdvojila grant sredstva za obrazovanje i zdravstvo, te da će u idućem razdoblju pokušati otkloniti barijere da svi odobreni projekti budu realizirani.

Na sastancima je istaknuto da BiH ima potpisan sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s Malezijom, dok je taj posao sa Saudijskom Arabijom okončan i čim se usuglase termini bit će potpisan i ugovor, čime će biti olakšane poslovne aktivnosti investitorima.

Veleposlanici su čestitali ministru Bevandi na ponovnom imenovanju za ministra financija i trezora BiH, te izrazili nadu da će dobra suradnja biti nastavljena i u budućnosti, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.