odvojeni susreti

Bevanda s Nederom i Ebibijem: Stvaranje boljih uvjeta za suradnju i ekonomski napredak

25.02.2020.
u 15:12

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u odvojenim susretima rezidentnu predstavnicu Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u BiH Stelianu Nederu i veleposlanika Sjeverne Makedonije Ekrema Ebibija.

Osnovne teme razgovora bile su stvaranje boljih uvjeta za suradnju i ekonomski napredak, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Ministar Bevanda sa sugovornicima je razgovarao o aktivnostima u Ministarstvu financija i trezora BiH koje se odvijaju bez obzira na aktualne političke prilike u BiH.

U razgovoru o budućoj suradnji s UNDP-om predstavljena je nova incijativa UN-a o financiranju i implementaciji Ciljeva održivog razvoja koji se odnosi na sve zemlje i načine aplikacije za projekte koji bi mogli biti financirani iz tih fondova.

Ministar Bevanda istaknuo je značaj projekata UNDP-a koje su implentitrani u BiH te podsjetio da je bio dopredsjedatelj Zajedničkog upravnog odbora BiH i UN-a uz očekivanje da će ovo tijelo ubuduće imati konkretnije rezultate rada.

Tijekom susreta s veleposlanikom Sjeverne Makedonije ministar Bevanda je naglasio dugogodišnju dobru suradnju dvije prijateljske zemlje.

Na sastanku je istaknuto da nema otvorenih pitanja između dvije zemlje, te da je zajednički cilj članstvo u Europskoj uniji gdje je Sjeverna Makedonija napravila iskorak u odnosu na BiH.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije