Uoči Međunarodnog sajma

Bevanda: Dobre strane ekonomije relaksiraju atmosferu

Vjekoslav Bevanda
11.04.2016.
u 09:41

U Mostaru ima jako puno pozitivnih priča kojima se daje premalo pažnje, smatra Bevanda

Mostar je ovaj tjedan domaćin brojnim manifestacijama. Veliko zanimanje pobuđuje Međunarodni sajam ekonomije koji se ove godine organizira u partnerstvu s Republikom Turskom. Prema riječima ministra financija i trezora BiH, Vjekoslava Bevande, ovo je jedan od primjera sajma koji je uspio entuzijazmom grupe ljudi.

Sajam raste već 19 godina i već postavlja određene standarde.

"Možda sam subjektivan Mostarac, ali to je moj grad. Ponosan sam što se ne može naći slobodna soba u širem području Mostara tijekom trajanja sajma. Svi trebamo biti ponosni što je gospodarski sajam u Mostaru na takvoj razini. Isto tako ću se radovati u petom mjesecu kada bude sajam u Sarajevu. To su dva velika događaja", rekao je Bevanda za N1. 

Visoka izaslanstva zemalja regije dolaze u Mostar što će biti jedinstvena prilika za smirivanje tenzija nakon presuda Karadžiću i Šešelju.

"Ekonomija i njene dobre strane, kada se podiže robna razmjena i kada ljudi cirkuliraju, se odražava na politički dio i relaksira atmosferu. To je uzročno posljednično vezano. Tada se stvari stišavaju, a pregovorima se kreće naprijed", kazao je Bevanda i dodao da su planirani bilateralni susresti.

"Razgovori su i svrha događaja. Ove godine ćemo imati razgovore na razini predsjednika. To je šansa da u kratkom razdoblju mnogo završite u razgovorima s najvišim dužnosnicima drugih zemalja", kazao je ministar financija i trezora BiH.

U Mostaru ima jako puno pozitivnih priča kojima se daje premalo pažnje, smatra Bevanda. 

"Nadam se da će do 4. svibnja biti riješeno pitanje u vezi izbora u Mostaru i da će oni biti održani u 10. mjesecu. Sva ta priča oko izbora briše one dobre priče u gradu. U javnosti je premalo pozitivnih priča", rekao je Bevanda kao gost Novog dana. On je istaknuo da iz Mostara uvijek crpi najbolju energiju.

"Onako kako se osjećam dobrodošlo u Sarajevu, želim da se tako osjećaju i oni koji dođu u Mostar. I, zaista, se tako i osjećaju", naglasio je između ostalog Bevanda. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?