VLAHO OREPIĆ:

Besmisleno je razmišljati da će migranti krenuti kroz BiH

Vlaho
19.02.2016.
u 07:17

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u razgovoru za Dnevnik Nove TV govorio je o migrantskoj krizi.

Upitan postoji li mogućnost nekakvih alternativnih pravaca u trenutku kada se čvršće zatvori granica s Makedonijom i što bi to značilo za Hrvatsku, Orepić je kazao da u ovom trenutku takva potreba ne postoji, niti od strane migranata niti od strane njih koji reguliraju taj proces.

Smatra da put kojim migranti sada dolaze nije zatvoren.

- Nije zatvoren, samo je jasno definiran i izbjegnuti su svi problemi i ne vidim uopće potrebu da ljudi traže alternativu- rekao je ministar Orepić.

Na pitanje je li vjerojatno da migranti slučajno krenu kroz Bosnu i Hercegovinu Orepić je odgovorio da ''u ovom trenutku ne''.

 - Svi pokazatelji kazuju da je uopće besmisleno na taj način razmišljati- dodao je.

Govorio je i o proračunu.

- Proračun je uistinu veliki izazov, trebamo ga donijeti do 10. ožujka kao Vlada. Što se tiče MUP-a sve se može dirati osim standarda ljudi, najmanje prostora ima u tom dijelu i to ću zaštititi maksimalno- rekao je Orepić.

Osvrnuo se i na slučaj Dragana Lozančića, šefa SOA-e kojeg je, podsjetimo, jednostrano razriješila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Upitan misli li da Dragan Lozančić mora otići, Orepić je za Dnevnik Nove TV kazao:

- Moramo štititi načelo istine pa što god to koštalo ili što god to značilo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije