inspektori otkrili nepravilnosti

Benzinske crpke nabave kvalitetno gorivo, ali kupcima se toči loše

gorivo
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
26.12.2015.
u 07:30

Laboratorijskom analizom je u 28 slučajeva utvrđeno kako uzorci goriva uzeti na benzinskim crpkama nisu bili usuglašeni s odlukom o kvalitetu tečnih naftnih goriva - naveli su inspektori i dodali kako su se odstupanja uglavnom odnosila na sniženu tačku paljenja i kraj destilacije

Kvalitet goriva na tržištu RS je posljednjih godina u porastu, ali pojedine benzinske crpke i dalje prodaju gorivo lošeg kvaliteta, pa je laboratorijskom analizom utvrđeno kako u 28 slučajeva uzorci goriva nisu odgovarali odluci o kvalitetu tečnih naftnih goriva. Nepravilnosti se odnose isključivo na maloprodaju, što potiče sumnje u malverzacije na samim benzinskim crpkama, prenosi Glas Srpske. 

U Upravi za inspekcijske poslove RS-a kažu kako su tehnički inspektori ove godine u okviru kontrole kvaliteta tečnih naftnih goriva obavili 562 kontrole na benzinskim crpkama i na carinskim i veleprodajnim terminalima. 

- Na carinskim i veleprodajnim terminalima nije bilo neusuglašenih uzoraka - kazali su. 

Inspektori su uzeli 1.477 uzoraka svih vrsta tečnih naftnih goriva zatečenih u prometu kako bi bila obavljena laboratorijska analiza kvaliteta. - Laboratorijskom analizom je u 28 slučajeva utvrđeno da uzorci goriva uzeti na benzinskim crpkama nisu bili usuglašeni s odlukom o kvalitetu tečnih naftnih goriva - naveli su u Inspektoratu.

Dodali su kako su se odstupanja uglavnom odnosila na sniženu točku paljenja i kraj destilacije. Inspektori su protiv benzinskih crpki kod kojih su utvrđeni neusuglašeni uzorci i njihovih pravnih osoba podnijeli 32 prekršajne prijave sudovima i izdali 18 prekršajnih naloga u vrijednosti od 225.000 KM.  Inspektori obavljaju kontrolu usklađenosti kvaliteta goriva dva puta godišnje - ljeti i zimi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije