The Guardian:

Bečke plaže na Dunavu među najboljim u Europi

The Guardian
13.07.2016.
u 10:39

Britanski dnevni list „The Guardian“ proglasio je najbolje gradske plaže u Europi. Bečki Dunavski kanal (Donaukanal) i Dunavsko ostrvo (Donauinsel) uvršteni su među 10 najboljih gradskih (kontinentalnih) plaža s onima u Parizu, Briselu, Londonu, Berlinu, Kopenhagenu, Amsterdamu, Hamburgu, Varšavi i Göteburgu, prenosi EUROCOMM-PR Sarajevo.

Beč je svoj rejting zaslužio zahvaljujući 21 kilometar dugom Dunavskom ostrvu koji osvaja obiteljskim plažama, biciklističkim stazama i šetnjama.

Dunavski kanal postao je sinonim za muziku, barove, koktele i ležaljke. Zbog toga „Guardian“ bečku urbanu plažu opisuje kao „nenadmašivu kombinaciju“

Dunavsko ostrvo je umjetna tvorevina nastala 1970-ih i 1980-ih godina kao vodozaštitna mjera, a danas ima 42 kilometara plaže. Dunavski kanal je nekadašnji najjužniji rukavac Dunava nastao 1870-ih godina regulacijom Dunava. Prolazi kroz gradski centar i dug je 17,3 kilometra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije