JESTE LI ZNALI?

Beauty savjeti vizažista: Kako odabrati savršenu nijansu korektora i pravilno ga nanijeti na lice?

Shutterstock
13.04.2020.
u 09:30

Popravljanje sitnih nepravilnosti na koži omogućuju nam korektori nove generacije koji ne samo da sadrže njegujuće hidratizirajuće sastojke, već pružaju minimalno korigiran prirodni izgled kože. Hit je ne prekrivati čitavo lice, kao ni pjegice, već eventualno zamaskirati mrlje, akne i prištiće. No, prije svega, bitno je na malom djeliću kože provjeriti ne bi li korektor izazvao negativne reakcije na koži, napominje vizažist Vinko Tomašinjak. 

- Korektor mora biti ton ili dva svjetliji od lica, tako da bi se dobro uklopio u nijansu kože ili stopio s puderom. Predlažem da korektor na područje lica nanosite aplikatorom koji dolazi uz njega. Linija prstom može ostaviti tragove, a kist će omogućiti da ga dobro pomiješamo iliti izblendamo - savjetuje make-up artist. 

Za područje oko očiju i podočnjake ipak predlaže nanošenje prstom jer je koža na tom mjestu osjetljiva, a i radi dodatne topline koje tijelo proizvodi korektor se lakše "razvlači". Lagano tapkajte kako ne biste dodatno razvlačili kožu na području oko očiju, koja je vrlo osjetljiva na prijevremeno stvaranje bora. 

- Ako želite da korektor bude postojaniji, predlažem na to puder u prahu koji će ga fiksirati, no ne ako imate bore, jer će ih prah još više istaknuti - tumači Vinko. Korektor mora, naime, imitirati teksturu kože te joj dati boju, a ne da se vidi kao maska. 

Sve to prati trendove prirodnog izgleda, kojeg želimo usavršiti minimalnim popravljanjima u vidu prekrivanja mrlja. Korektori dolaze u više nijansi pa tako biramo među prirodnog bež, zelenog, ljubičastog, rozog i žutog korektora. 

- Zelena pomaže kod smanjenja naglašenog crvenila kože ili prištića. No, potrebno je pokušati više puta kako bi se te boje uklopile u nijansu tena, nije istina da se podudara sa svim nijansama tena - otkriva vizažist. Tu je i žuti korektor koji također smanjuje dojam crvenila kože, dok ljubičasti kožu čini svijetlom i suptilnom. Korektor u nježno ružičastom tonu namijenjen je prikrivanju plavoljubičastih podočnjaka.

Treba voditi računa i o teksturi korektora, što je on gušći i masniji, to ima veću moć prekrivanja te je idealan za akne i prištiće, dok su tekući korektori i oni sa spužvastim aplikatorom namijenjeni mjestima koja su najosjetljivija - a to je područje oka. Svijet njege već je odavno ušao u sferu šminke, stoga i korektori imaju dobru dozu aktivnih sastojaka koji se brinu da naša koža ne bude prijevremeno isušena, već samo prekrivena. Još jedna dobra stvar kod ovog proizvoda je činjenica da ga trebamo malo, jer formula dugo traje i nije nam potrebno puno korektora da prekrijemo problematične dijelove lica. Cilj je da bude diskretan, neupadljiv te da pripremi ten za šminkanje ili onaj super-popularan "nude" look.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?