Ususret blagdanima

Banjolučanima nije bio dobar ni trofejni trener Partizana, Milinković dobio otkaz

23.11.2017.
u 08:00

Nogometni klub Borac ostao je bez trenera Zorana Milinkovića koji je sporazumno raskinuo suradnju s banjolučkim klubom. Momčad će do kraja prvog dijela sezone voditi Igor Janković, bivši trener Kozare i član stručnog stožera nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Serija loših rezultata

Epilog je to serije loših rezultata koji su Banjolučani imali pod vodstvom nekadašnjeg trenera Partizana i Vojvodine.

Borac je pod vodstvom sad već bivšeg trenera igrao vrlo loše, osvojili su u 9 kola samo 10 bodova do kojih su više došli na sretan način. Banjolučani su igrali vrlo loše, a do kraja godine imaju težak raspored. Naime, Borac ide na dva vezana gostovanja protiv Viteza i Sarajeva, a zatim im u goste dolazi trenutačni lider na ljestvici Široki Brijeg.

- Suradnja s trenerom Zoranom Milinkovićem je sporazumno raskinuta. Nismo mi toliko nezadovoljni njegovim učinkom koliko je sam trener osjetio prevelik pritisak i negativnu atmosferu koja se stvarala oko kluba.

Odlučili smo kako je najbolje razići se. Milinković je pokazao kako je korektan, jer je pristao na plaćanje dugovanja do kraja godine, dok se odrekao ugovora koji je imao do kraja sezone - istaknuo je potpredsjednik kluba Vico Zeljković.

Igor Janković će biti vršitelj dužnosti, a zatim će na kraju godine Upravi podnijeti izvješće što sve treba učiniti kako bi se unaprijedio sportski sektor i predložio novi trener.

- Obavit ćemo razgovore s potencijalnim kandidatima za mjesto trenera. Sigurno kako će to biti stručnjak koji poznaje Premijer ligu BiH i svjestan je renomea koji ima Borac. Sigurno kako ću tražiti kvalitetno rješenje koje odgovara našim željama. Što se tiče ostatka sezone, uradit ćemo sve kako bismo odigrali što kvalitetnije i došli do povoljnih rezultata. Imam malo vremena kako bih razdrmao momčad, ali sam bio uz igrače i dobro poznajem te momke i nadam se kako će ovo donijeti pozitivan šok i da će momčad u finišu sezone zaigrati bolje – rekao je Janković.

Spasili klub od gašenja

Potpredsjednik Upravnog odbora Zeljković istaknuo je kako odlazak nekoliko članova zbog razmimoilaženja neće dovesti do urušavanja kluba.

- Ova Uprava je spasila klub od gašenja i nastavlja s radom. S nama je od danas i Danilo Petrović, a mi ćemo i ubuduće nastojati ići korak po korak. Možda smo željeli previše u jednom trenutku i prebrzo i to nam se osvetilo, tako da smo izvukli pouke. Bit će Borac opet jak, a onaj tko želi pomoći dobro je došao u klub – istaknuo je Zeljković.

U klubu su demantirali kako je Damir Špica kandidat za novog trenera. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije