zbrinjavanje životinjskog otpada

Banja Luka prva lokalna zajednica u RS koja je izgradila stočno groblje

stoka
13.12.2019.
u 17:17

Izgradnja groblja, na površini od 10.000 kvadratnih metara, privodi se kraju, i, kako najavljuje Ilić, trebalo bi biti u funkciji do kraja ove godine.

Do kraja ove godine na Manjači kod Banje Luke će biti u funkciji stočno groblje, čime će biti riješen višegodišnji problem zbrinjavanja životinjskog otpada.

"Izgradnjom ovog groblja, Banja Luka će biti prva lokalna zajednica u RS koja će na kvalitetan način riješiti pitanje zbrinjavanja životinjskog otpada i uvjeta za brigu o životinjama. Ovdje će biti obavljani ukopi uginulih ili eutanazarinih životinja", ističe Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela, javlja Fena. 

Po najavama iz tog centra, stočno groblje locirano je na Manjači, odnosno na lokaciji nekadašnje poljoprivredne farme na kojoj se ukopavanje životinjskog otpada odvijalo i do sada, ali na nepropisan način, uz nepostojanje osnovnih sanitarno-tehničkih uvjeta koje bi stočno groblje trebalo ispunjavati.

Izgradnja groblja, na površini od 10.000 kvadratnih metara, privodi se kraju, i, kako najavljuje Ilić, trebalo bi biti u funkciji do kraja ove godine.

Načelnik banjollučkog gradskog Odjela za inspekcijske poslove Janko Kecman naglašava da će životinje biti ukopavane uz nadzor veterinarskih inspektora i propisanu proceduru. Ističe kako je u cijelom procesu veoma značajna uloge buduće higijeničarske službe.

Izgradnjom stočnog groblja, ujedno će biti riješen problem sa pokapanjem uginulih kućnih ljubimaca. Naime, u izdvojenom dijelu groblja bit će smještene parcele za ukop kućnih ljubimaca, gdje će građani, također uz propisanu proceduru, moći pokapati svog kućnog ljubimca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?