Zagreb

(FOTO) Bandić otvorio Spomenik domovini: Rođen sam na stini, ova stina će vječno ovdje stajati

spomenik domovini
24sata.hr
10.12.2020.
u 10:02

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uz predstavnike državne vlasti otvara Spomenik domovini, monumentalni projekt na Trgu Stjepana Radića. Spomenik domovini je monumentalni projekt smješten između Gradskog poglavarstva i Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

"Ovo je povijesni dan, ovo je povijesni nacionalni projekt", kazao je Bandić na otvorenju. "Zadovoljstvo mi vas je pozdraviti na ovom mjestu pijeteta, ponosa i slave", dodao je.

"Današnjim svečanim činom dajemo Hrvatskoj velebni spomenik. Ćaća gleda ovo djelo, a djelo gleda ćaću", kazao je Bandić. Spomenik Franji Tuđmanu nalazi se nasuprot Spomeniku domovine.

"Nismo mogli bolje mjesto izabrati. Hvala ti, Neno (Nenad Fabijanić) za ovu stinu. Ja sam rođen na stini i znam što to znači. Ona će ovdje vječno stajati. Ovaj spomenik svjedočit će o našem identitetu u Hrvatskoj i izvan nje", kazao je.

Na svečanost su došli ministar branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved, ministar obrane Mario Banožić, kardinal Josip Bozanić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner te rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras.

"Drago mi je u ime predsjednika Vlade sudjelovati na otvorenju ovog slavoluka hrvatske pobjede. Okolnosti su takve da ga otvaramo u ovakvom formatu. Ovo je spomenik hrvatskog zajedništva i zahvale. Otvorenje nas je zateklo u jednoj od najtežih godina. Zateklo nas je u godini nikada potrebnijeg zajedništva. U Hrvatskoj prijestolnici dobivamo ono što je nedostajalo i koje će postati najprepoznatljivije mjesto u Zagrebu i Hrvatskoj", kazao je ministar branitelja Tomo Medved.

Foto: PIXSELL
Foto: PIXSELL
Foto: PIXSELL
Foto: PIXSELL
Foto: PIXSELL

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?