EKSPRESNA OPTUŽNICA

Balkanski Al Capone koji je u Zagrebu htio plastičnom operacijom promijeniti izgled optužen za krivotvorenje dokumenata

20.09.2022.
u 13:34

Ivan Vujović (35), državljanin Crne Gore, kojem tamošnji mediji tepaju da je balkanski Al Capone, ekspresno je optužen mjesec dana nakon što je uhićen s krivotvorenim dokumentima, a koje je planirao iskoristiti kako bi napravio – plastičnu operaciju. Optužnicu protiv njega podiglo je Općinsko državno odvjetništvo u Puli, a tereti ga se za tri krivotvorenja isprave. Prema optužnici, Vujović se tereti da je policajcima koji su ga zatražili dokumente u noći na 18. kolovoza u Medulinu pokazao lažnu vozačku dozvolu Crne Gore.

Dokument je očito policajcima zbog nečega bio sumnjiv, jer su ga dodatno provjeravali te ustanovili da je riječ o krivotvorini.  Nakon toga Vujović je uhićen u  Zagrebu u koji je u međuvremenu otišao, a kod njega su nađene krivotvorena  hrvatska osobna iskaznica i vozačka dozvola, a ispostavilo se da je u Zagreb došao kako bi napravio plastičnu operaciju. Vujović je nakon uhićenja pritvoren, a u međuvremenu mu je određen istražni zatvor u kojem je od uhićenja. Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od  bijega i opasnosti od ponavljanja djela. Kako je Vujović državljanin Crne Gore, za kojim je u trenutku uhićenja bila raspisana tjeralica Interpola Srbije, vjerojatno će po okončanju sudskog postupka u Hrvatskoj biti izručen Srbiji ili Crnoj Gori, ovisno koja država njegovo uhićenje zatraži.   Vujović, inače rodom iz Podgorice, lani u prosincu pušten je iz crnogorskog zatvora nakon što je odslužio kaznu za ubojstvo Radomira Savovića. Kako je tada pisala crnogorska Pobjeda, odmah po izlasku iz zatvora dočekala ga je policija i privela radi dodatnih provjera. No provjeri usprkos, crnogorski policajci nisu uspjeli uočiti da je Srbija još prije šest godina za Vujovićem raspisala potragu zbog pokušaja ubojstva u Beogradu. Pa je Vujović odmah nakon tog privođenja i pušten na slobodu, što su crnogorski mediji tada problematizirali, smatrajući da se radi ili o velikom sigurnosnom propustu tamošnje policije ili o namjernom činu pogodovanja Vujoviću. Vujović je, pisali su crnogorski mediji, označen kao izuzetno opasna osoba, sklona nasilju te s podebljim dosjeom. Osim toga bježao je iz zatvora, a bijeg je iskoristio da bi 2015. pokušao ubiti Beograđanina Darka Bulatovića kojem je prišao u jednom kafiću, počeo se raspravljati s njim, nakon čega je pucao u njega. Motiv je bilo Bulatovićevo upozorenje Vujoviću da prestane uznemiravali djevojke za susjednim stolom. U Bulatovića je pucao dok je bio u bijegu iz zatvora, a pobjegao je na Badnjak 2015. U zatvoru je završio jer je bio osuđen na 14 i pol godina zatvora zbog ubojstva Radomira Savovića 2008. Bijeg iz zatvora mu je bio gotovo filmski, jer je jednom pravosudnom policajcu oteo pištolj te je potom prijeteći pištoljem svima oko sebe izašao na glavni ulaz zatvora, gdje su ga čekali pomagači u automobilu. Nakon bijega se uglavnom skrivao po Beogradu. U jednom je trenutku lociran i bio je opkoljen, no na kraju je napao policajce te je uspio pobjeći. Uhićen je u studenome 2016. blizu njemačko-nizozemske granice te izručen Crnoj Gori. Zbog bijega iz zatvora u odsutnosti je bio osuđen na 37 mjeseci zatvora, a kako mu se sudilo dok je bio u bijegu, kasnije je tražio da mu se iznova sudi. U zatvoru je često upadao u sukobe s drugim zatvorenicima, pa ga je tako 2012. jedan pokušao ubiti zašiljenom žlicom. Na sudu je završio i zbog prijetnji policajcima.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije