Član Predsjedništva BiH

Bakir Izetbegović pomilovao osuđenog Dragana Mandića

Bakir Izetbegović
20.11.2016.
u 10:41

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović na sjednici ove institucije održanoj početkom studenog, donio je Odluku o pomilovanju osuđenog Dragana Mandića, prenosi N1.

Mandić je pravosnažnom presudom Suda Bosne i Hercegovine osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 1 jedne godine, za kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlašćenja iz člana 383. stav 3. KZ FBiH.

Presudom Apelacijskog vijeća Odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine prvostupanjska presuda je promjenjena u pogledu Odluke o kazni, tako što se osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

Odlukom Izetbegovića, Mandić se djelimično oslobađa od izvršenja izrečene kazne, tako što se izrečena kazna zatvora smanjuje za jednu godinu. Sud Bosne i Hercegovine i Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine dali su pozitivno mišljenje o traženju pomilovanja za osuđenu osobu Mandić Dragana.

Mandić je, inače, bivši ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

On je proglašen krivim što je, u razdoblju od 23. studenog 1998. godine do 2001. godine kao ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, prekoračivši granice službenih ovlaštenja, potpisao 12 odluka o doniranju vozila Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije trećim osobama. Na taj način je pričinio štetu županijskom proračunu u iznosu od 99.329 KM, a istovremeno pribavio imovinsku korist trećim osobama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?