PUNA POTPORA BERLINA

Baerbock podržala ulazak Švedske i Finske u NATO: Tu ih guraju postupci Vladimira Putina

14.05.2022.
u 19:20

Ministrica vanjskih poslova Njemačke Annalena Baerbhock rekla je kako podržava ulazak Finske i Švedske u NATO te kako svaka zemlja ima pravo odlučivati o tome kojoj će se organizaciji pridružiti

Na završnoj konferenciji nakon sastanka ministara vanjskih poslova zemalja G7 Baerbock je izjavila kako svaka zemlja može slobodno odlučivati o članstvu u NATO-u što se također odnosi na Švedsku i Finsku.

"Nije NATO taj koji je gurnuo Švedsku i Finsku da se pridruže organizaciji već postupci ruskog predsjednika. Oni žele nastaviti živjeti u miru sa svojim susjedima i ovaj savez će ih podržati", poručila je šefica njemačke diplomacije.

Također, naglasila je kako bi ulazak Finske i Švedske u NATO značajno ojačao organizaciju.

"Njemačka vlada je već jasno stavila do znanja kako podržavamo pristupanje U NATO. Finska i Švedska su jake zemlje u smislu vlastitih obrambenih sposobnosti. Sama njihova prisustnost učinila bi jakim i NATO", zaključila je Baerbock.

Pored ministrice vanjskih poslova Njemačke, ulazak Švedske i Finske u NATO podržao je kancelar ove države Olaf Scholz koji je kazao kako će Berlin ponuditi punu potporu državama na putu ka ulasku u NATO.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije