recept

Baci se na posao i pripremi finu štrudlu od trešanja

Sweety and Spicy
19.06.2021.
u 08:10

Iako obožavam kremaste kolače, štrudle su mi nekako posebno srcu drage. Volim jela s elementom hrskavosti, a ima li što hrskavije od štrudlice?

Nedavno sam u Zagorju ubrao predivne trešnje koje su jednostavno morale biti nekako iskorištene, osim pojedene onako svježe, mesnate, slatke i sočne. Odlučio sam razvući tijesto i napraviti popodnevni desert, piše Gastro.24sata.hr

Štrudla je ispala odlično, a sada je na tebi red da zasučeš rukave i napraviš nešto kao s ovih fotografija. Slijedi recept.

Sastojci za tijesto: 

60 dag brašna za vučena tijesta  
3 dl vode 
malo ulja 
sol 

Ostali sastojci: 

350 g trešanja
vanillin šećer 
4-5 žlica šećera 
krušne mrvice

Postupak: 

Od navedenih sastojaka zamijesi tijesto i pusti da odmori sat vremena. Uzmi komad tijesta veličine šake i napravi kuglicu. Na pobrašnjenoj krpi spljošti tijesto i razvaljaj u svim smjerovima koliko možeš. Malo naulji ruke i tijesto te ga polako od sredine prema van razvuci što tanje možeš. Ako pukne slobodno "zakrpaj". 

Trešnje očisti od koštica i pomiješaj sa šećerom i vanilin šećerom. Po želji možeš staviti i malo ruma ili drugog aromata.  

Trećinu razvučenog tijesta pospi s malo krušnih mrvica, a potom pobacaj trešnje. Otrgni debele rubove, preklopi bočne stranice te zarolaj tijesto od strane na kojoj se nalaze trešnje. 

Naulji protvan i prebaci štrudlu u njega te peci na temperaturi od 200 ºC dok ne dobije lijepu rumenu boju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije