promjene

Aviokompanije se vesele britanskom ukidanju zabrana

20.07.2021.
u 13:29

Britanski avioprijevoznik easyJet objavio je u utorak da će znatno povećati kapacitete u ljetnom tromjesečju, na 60 posto pretpandemijske razine, ukazujući na ublažavanje koronamjera i pojačanu potražnju za putovanjima u Europi.

U razdoblju od travnja do lipnja grupa je zbog pandemijskih ograničenja u većem dijelu Europe koristila samo 17 posto pretpandemijskih kapaciteta, zabilježivši gubitak prije oporezivanja od 318 milijuna funti, manji za osam posto nego na početku pandemije u 2020. godini.

Prihodi su joj poskočili na 212,9 milijuna funti, sa samo 7,2 milijuna u istom prošlogodišnjem razdoblju kada je cijela flota bila prizemljena.

Odluku o znatnom povećanju kapaciteta potaknule su optimistične procjene potražnje za putovanjima u ljetnim i jesenskim mjesecima, objasnili su u utorak, dodajući da prebacuju težište rasporeda letenja na europske rute, s obzirom na to da se Europa otvorila brže od Velike Britanije.

Kompanija tako planira 60 posto letova na rutama unutar Europske unije koja je dosada u njezinom rasporedu bila izjednačena s Britanijom.

U easyJetu očekuju poboljšanje rezervacija u Britaniji u predstojećem razdoblju jer vlada planira ukinuti karantenu za dolaske potpuno cijepljenih putnika iz određenih europskih zemalja.

Šef easyJeta spadao je među najglasnije kritičare britanskog stava prema putovanjima u protekla dva mjeseca, osuđujući neočekivane promjene koje su po njegovim riječima rezultirale valovima rezervacija i podjednako masovnim otkazivanjima letova, podsjeća Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?