Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Austrijska humanitarna organizacija donirala BiH zaštitnu opremu osjetljivim društvenim skupinama

17. svibnja 2021. u 17:17 0 komentara 36 prikaza

Austrijska humanitarna organizacija CARE osigurala je Bosni i Hercegovini donaciju  od 1.015.650 zaštitnih maski, ukupne vrijednosti 42.387,50 eura, s ciljem podrške naporima vlasti u Bosni i Hercegovini u sprječavanju širenja COVID-19, a posebno u pomoći
zdravstveno osjetljivijim društvenim skupinama. Donacija je realizirana u suradnji sa CARE International Balkans sa sjedištem u Sarajevu, a primatelj humanitarne pošiljke u ime Bosne i Hercegovine je Ministarstvo civilnih poslova. Raspodjela donacije zdravstvenim ustanovama, krajnjim korisnicima u Republici Srpskoj bit će izvršena putem Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, dok će donaciju za Brčko distrikt preuzeti Odjel za zdravstvo i ostale usluge.

U Federaciji BiH, donacija će biti isporučena krajnjim korisnicima putem kriznih stožera pri županijskim ministarstvima nadležnim za zdravstvo. Također, znatan dio donacije bit će namijenjen centrima za mentalno zdravlje širom BiH, a obuhvatit će i partnerske udruge
korisnika kojima CARE International Balkans daje podršku. U dogovoru sa donatorom, dio ove humanitarne pošiljke dobit će i Služba za strance BiH u cilju smanjenja rizika po život i zdravlje zaposlenih tijekom obavljanja njihovih poslova sa strankama u vrijeme pandemije COVID-19.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.