Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Austrija na nogama zbog prostitutki iz BiH i Srbije

Kriminalna organizacija iz BiH je djelovala na teritoriji cijele Austrije, a klijente je vrbovala preko svoje internet stranice.
08. studenoga 2016. u 15:54 0 komentara 455 prikaza
prostitucija

U Austriji je policija, na osnovu zahtjeva za pravnu pomoć iz BiH, oslobodila više žena, ali nije bilo uhićenja, objasnio je šef Odsjeka za borbu protiv trgovine ljudima u Saveznoj kriminalističkoj službi pukovnik Gerald Tacgern, piše Faktor. 

Istraga u Austriji, kako je dodao, nalazi se tek na početku.

-Polazimo od toga da ima još više pogođenih žena. Uz to u tijeku je potraga za članovima bande. Žene nisu same od sebe došle u Austriju i ovdje prepuštene same sebi. Bilo je sigurno nadzornika, posrednika, objasnio je Tacgern, prenose agencije. 

Prema njegovim riječima, radilo se o "skrivenoj prostituciji" po hotelima. Članovi bande su iznajmljivali sobe za njihove žrtve, bez da su vlasnici hotela znali o kriminalnoj pozadini. Oni su redovito mijenjali lokacije, kako bi što manje upadali u oči. Kriminalna organizacija iz BiH je djelovala na teritoriju cijele Austrije, a klijente je vrbovala preko svoje internet stranice. 

U Austriji su otkrivene mlade djevojke iz BiH i Srbije, od kojih nijedna nije bila maloljetna, dodao je on. Žene su, kako je naglasio, uglavnom znale da će se baviti prostitucijom, ali je bilo i nekih koje su prevarene.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.