do skijaškog kompleksa

Arapi grade još jedno naselje na Vlašiću, ne pitaju za cijenu!

arapi
RTRS
30.01.2017.
u 12:11

Priča da su državljanima zemalja Bliskog istoka vrata BiH široko otvorena još jednom se potvrdila, ali i dobila novi nastavak.

Na samo kilometar do skijaškog kompleksa na Vlašiću, u selu Mudrike niče još jedno naselje - i to arapsko. Sve što vide to i kupe, a za cijenu ne pitaju, piše rtrs.tv.

Vlašić osim turistima iz regije, sve više postaje atraktivna i državljanima zemalja Bliskog istoka. U poslednjih nekoliko godina sve ih je više na ovom području, a svakim danom je jasnije da njihov boravak ovdje i nije samo turistički.

Svjestan je toga i Suad Mujčić, čije se vikendice nalaze upravo u naselju gdje Arapi grade svoje rezidencije. Preko zime ih ovdje nema, ali se zato naselje ispod Babanovca ljeti pretvara u pravu arapsku metropolu.

- Sad ovdje nema nikoga, oni dolaze ljeti. To je sedmi ili osmi mjesec, kad su kod njih raspusti. Oni dolaze isto kao što mi idemo na more. Dođu ovdje, provedu 10 do 15 dana i odu - priča Mujčić.

Mještani koji su bili spremni da o dolasku Arapa pričaju pred kamerom, kažu da su ove kuće u vlasništvu tvrtke iz Sarajeva, čiji su vlasnici Arapi. Masovna kupovina nekretnina za arapske državljane, bila je i na provjeri sigurnosnih agencija.

Služba za poslove sa strancima otkrila je veliki broj fantomskih tvrtki koje ulažu velike iznose u nekretnine. Od 691 kontrolirane firme, čak 499 nije pronađeno na prijavljenim adresama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?