Mladen Ivanić

Aranžman BiH s MMF-om još nije do kraja pao, ali u opasnosti je

25.06.2017.
u 15:03

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je danas da je put BiH ka Europskoj uniji vezan za ekonomske reforme i da europski dužnosnici na tom polju očekuju snažan nastavak angažmana na ekonomskim reformama.

- Visoka predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini mi je jasno rekla da očekuje nastavak snažnog angžmana na ekonomskim reformama i da je to jedini argument koji mogu imati da nam ponude status kandidata - rekao je Ivanić i istaknuo da je na vlastima na razini BiH i na entiteta da to osiguraju, javlja Fena. 

Precizirao je da on ne može govoriti je li aranžman BiH s MMF-om još uvijek na snazi, jer na to pitanje, kako je naveo, odgovor trebaju reći predsjedatelj Vijeća ministara i premijeri entiteta, koji su i pregovarali o tom kreditu i trebaju ispuniti postavljene uvjete. 

Osobno smatra da aranžman BiH s Međunarodnim monetranim fondom „još uvijek nije do kraja pao, ali prijeti opasnost da padne“.

Ivanić je izjavio novinarima u Bajoj Luci da izmjene Kaznenog zakona BiH nisu prihvatljive, ne zato što nisu uredu neki vrijednosni sudovi, već zato što se zlouporabljavaju za unutarnjnu političku bitku i što bi trebalo da posluže kao „mehamizam discipliniranja srpske strane“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije