Vanredni sastanak za novinare

Plenković: Propala arbitraža u Ženevi, Vlada Hrvatske vraća Inu u hrvatsko vlasništvo

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.12.2016.
u 17:54

Premijer RH Andrej Plenković je iznenada sazvao sastanak za novinare. U 17.45 sati u subotu dati će izjavu za medije. Pratite tijek događanja na portalu vecernji.ba...

“Donijeta je odluka o povratku Ine u vlasništvo RH. Mađarsku stranu smo s time upoznali. Od pravnih zastupnika RH dobili smo informaciju u postupklu što ga je RH pokrenula pred arbitražnim sudom da je dokazni postupak završio prije počekta madata ove Vlade. Sud je zaključio da ugovori nisu nastali na korupciji. I nije ih poništio. Ni naši sudovi nisu donijeli niti jednu pravomoću presudu u ovom slučaju.Protivimo se odluci ovog suda. Odluka u Washingtonu bit će donijeta do kraja iduće godine”, rekao je Plenković. “Pokrenut ćemo proces otkupa cijelokupnog udjela MOLA-a u Ini. To je financijski održivo i neće povećati javni dug RH. S obzirom na osjetljivost tržišta nećemo još iznositi detalje.Moja je odgovornost prema hrvatskoj javnosti da o tome obavijestim javnost”, dodao je Plenković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?