Usora

Anđelić: Općinska uprava u svakom trenutku treba biti na pomoći poslovnom sektoru općine Usora

24.03.2017.
u 09:00

Na inicijativu općinskog načelnika Zvonimira Anđelića u dvorani za sjednice Općinskog vijeća Usora održan je okrugli stol o temi: “Prezentacija poticajnih mjera za unapređenje tržišta rada i bržeg zapošljavanja”. Na okruglom stolu sudjelovali su: općinski načelnik Zvonimir Anđelić, tajnik Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Jozo Bejić, ministar Ministarstva za gospodarstvo ZDŽ-a Zlatko Jelić s pomoćnikom ministra Amirom Abazovićem, ravnatelj Javne ustanove Služba za zapošljavanje Anto Pešić s rukovoditeljem Ureda rada Usora Ivanom Katićem, pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije Anto Bonić te brojni gospodarstvenici i budući poduzetnici.

Nužne mjere

Budući da je u društvu, a posebice u općini Usora, izražen problem nedovoljne podrške temeljnim ljudskim vrijednostima, tj. vrijednostima koje su od vitalnog značaja za društveni i ekonomski život, u vidu ostvarivanja prava na rad, općinski načelnik Zvonimir Anđelić, kao vid nužne mjere društvene zajednice koja može doprinijeti unapređenju tržišta rada, bržem zapošljavanju i boljem poslovnom okruženju, uputio je pozive institucijama i ustanovama koje mogu pružiti aktivnu potporu u poboljšanju stanja u ovoj oblasti. U uvodnom dijelu načelnik Anđelić uputio je nazočnima pozdravne riječi dobrodošlice te je izrazio nastojanje općinske uprave s njim na čelu da mogućnost potpore gospodarstvenicima općine Usora učini dostupnijom kako bi isti više sudjelovali u konzumiranju tih prava i tako time jačali svoju ekonomsku poziciju te gospodarsku i društvenu bazu općine Usora.

Nakon prezentacija utvrđenih politika potpore gore navedenih institucija i ustanove FZZ, u otvorenom razgovoru s gospodarstvenicima dana su određena objašnjenja i upute, kao i inicijative, predstavnicima ministarstava i FZZ-a kako bi se bolje i lakše zadovoljile potrebe i ostvarila mogućnost potpore poslovnom sektoru.

Koristan vid konzultacija

Opći je stav na kraju okruglog stola da je ovo potreban i koristan vid konzultacija i informiranja poslovnoga sektora, dobra prigoda da se animiraju gospodarstvenici na kvalitetnije apliciranje za sredstva potpore, kao i nužnost stalnih edukacija predstavnika poslovnog sektora kako bi njihove prijave bile uspješnije. Koristan je bio i prijedlog tajnika Joze Bejića da se ovakvi događaji organiziraju i s predstavnicima ministarstava za poljoprivredu (županijsko i federalno), ministarstava za rad i socijalnu politiku te energetike i rudarstva, jer su i kod tih ministarstava alocirana značajna sredstva poticaja. Načelnik Anđelić je, uz zahvalnost svima nazočnima, podržao ovaj prijedlog i izrazio opredijeljenost općinske uprave da bude stalno na pomoći poslovnom sektoru općine Usora. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije