KC -135 Stratotanker

Američki zračni tanker kruži iznad BiH kao ispomoć lovcima F-16

08.01.2024.
u 15:30

Američki avion KC -135 Stratotanker za nadopunu goriva koji je danas poletio iz Velike Britanije trenutačno kruži iznad Bosne i Hercegovine i poslan je s ciljem da osigura dopunu goriva u zraku za letjelice F-16 koje će izvesti vježbu.

Poletio je sa aerodroma Suffolku u blizini Mildenhalla u Velikoj Britaniji u 10:24. Iako aerodrom pripada britanskom zrakoplovstvu podržava operacije avijacije Sjedinjenih Američkih Država.

Kao što je ranije saopćilo američko veleposlanstvo u BiH dva lovca F-16, "borbeni sokolovi," Američkog zrakoplovstva izvest će bilateralnu kopneno-zračnu vježbu sa JTAC timovima iz sastava Specijalnih snaga Vojske SAD i (SOF) i Oružanih snaga BiH (OSBiH) na području Tuzle i Brčkog danas, 08. siječnja u poslijepodnevnim satima.

Američke letjelice vratit će se u bazu odmah nakon završetka misije. Sposobnost brzog razmještanja, lociranja mete i povratka u bazu pokazuju kapacitete SAD da projiciraju snagu bilo gdje u najkraćem mogućem roku i da djeluju zajedno sa saveznicima i partnerima.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije