Ann Vucic svjedokinja je prvih Gospinih ukazanja iz 1981. godine

Američka Hercegovka radi veliki film o Međugorju

12.09.2023.
u 19:05

Kad je Ann imala dvije godine, njezina se obitelj preselila iz mjesta u blizini Međugorja u predgrađe Chicaga.

Svjedočila ukazanju

U tinejdžerskoj dobi doživjela je brojna maltretiranja od vršnjaka. Odgojena u tradicionalnom katoličkom domu, nije mogla razumjeti kako je, navodno, Bog pun ljubavi mogao dopustiti takve stvari i tako je počela dovoditi u pitanje Njegovo postojanje.

U ljeto 1981. Ann se u pratnji obitelji vratila u svoj rodni kraj na ljetni odmor. Tako je s petnaest godina svjedočila početku Gospinih ukazanja. Ann u svom svjedočenju za serijal "Fruits of Medjugorje", koji priprema Marija Jerkić, govori kako joj je to ljeto zauvijek promijenilo život. Projekt na kojem trenutačno radi veliki je film o Međugorju.

- U petak navečer, 26. lipnja, otac je pitao sestru i mene da sutradan odemo s njim u kupnju u obližnji Ljubuški. I tog jutra otišli smo u Ljubuški te stigli tamo prije nego što su se otvorili dućani, pa smo se malo prošetali i razgledali. I tijekom šetnje gradom, moj otac naišao je na rođaka kojega nije vidio 15 godina. Otac ga je pozvao na kavu. Moj tata, njegov rođak, moja sestra i ja razgovarali smo tako o svemu i svačemu. Tata se nagnuo prema meni i sestri i rekao: - Rođak mi je upravo rekao da se Gospa ovih dana ukazala u Međugorju. Tada sam prvi puta čula za ukazanja i ono što ponekad kažem kada svjedočim svoju priču jest: Tog jutra kad sam se probudila, prije nego što smo krenuli u kupnju, nikada ne bih mogla zamisliti da ću toga dana otići u krevet kao potpuno nova osoba, da će se moj život promijeniti u djeliću sekunde. Jer, upravo se to dogodilo. U trenutku kada sam čula riječi: Gospa se ukazala u Međugorju, nešto mi se dogodilo. Kao 15-godišnje dijete nisam to razumjela. Nisam znala što mi se događa. Sada, kao odrasla osoba, koja od tada putem vjere hoda već 42 godine, razumijem što se dogodilo, ali tada sam samo znala da prolazim kroz neko iskustvo - prisjeća se Ann.

Poziv producentice

U rujnu 2022. nazvala ju je producentica iz Hollywooda, iznijevši namjeru da naprave veliki film o Međugorju. Radilo se o producentici filma "Fatima", koji je sada dostupan na Netflixu.

- Kada sam čula priču o tome kako je projekt nastao, zaintrigiralo me i potom me ona upitala da budem konzultantica tijekom snimanja. Ona je, inače, radila i usko surađivala s jednim od najproduktivnijih producenata u Hollywoodu. Prije svega, izrazila je želju da što prije dođe u Međugorje i tri tjedna poslije mi smo već bile ovdje. Međutim, istaknula je da filma neće biti ako ne dobijemo potporu crkvenih vlasti u Međugorju. Nećemo ništa raditi ako oni to ne odobre. Mi ćemo im predstaviti projekt, reći koja je naša vizija. Ako kažu da ih takvo nešto ne zanima, nećemo raditi film - poručuje Ann i dodaje za kraj:

- Želja mi je, naime, da se ovim filmom pokaže što zapravo Gospa ovdje čini u srcima ljudi, što se to događa u srcima ljudi kada dođu ovamo, koji su plodovi ovoga mjesta. I meni se to sviđa jer sam isto plod ovoga mjesta, prenosi Radio Mir Međugorje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?