Pendeš-Minasi:

Aktiviranje MAP-a od izuzetnog značaja za mir i stabilnost BiH

05.05.2017.
u 12:34

Veleposlanik Italije u Bosni i Hercegovini Nicola Minasi tijekom sastanka s ministricom obrane BiH Marinom Pendeš najavio je nastavak podrške i pomoći Vlade Republike Italije BiH i iskazao poseban interes za nastavak suradnje s Ministarstvom obrane i Oružanim snagama BiH u narednom razdoblju.

Pendeš je Minasija informirala o aktivnostima Ministarstva i Oružanih snaga s posebnim osvrtom na nastojanja BiH, a posebno institucija obrane, da što skorije dođe do aktiviranja Akcijskog plana za članstvo u NATO - MAP.

Također, gosta je informirala o aktivnostima u vezi s ispunjavanjem postavljenih uslova za aktiviranje MAP-a, te istakla da je Ministarstvo obrane BiH učinilo značajne napore na njihovom ispunjavanju, a posebno u procesu knjiženja perspektivnih vojnih lokacija na BiH, što je i jedini preostali uslov iz Talina za aktivaciju Akcijskog plana za članstvo u NATO-u.

Sugovornici su naglasili da je aktiviranje MAP-a od izuzetnog značaja za mir, sigurnost i stabilnost BiH i regije, te da je investiranje u sigurnost BiH, istovremeno i investiranje i u sigurnost susjeda.

Ministrica Pendeš je uime Ministarstva i Oružanih snaga zahvalila za ukupnu pomoć koju Italija pruža Oružanim snagama, te izrazila nadu da će suradnja, pomoć i podrška biti nastavljeni i u narednom razdoblju.

U pratnji novoimenovanog veleposlanika Republike Italije u BiH bio je i vojni ataše Italije pukovnik Paolo Sfarra, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije