Komunalna naknada

Ako se plati glavni dug, otpisuje se kamata

26.10.2015.
u 06:15

Glavni dug se može izmiriti plaćanjem cijeloga iznosa odjednom...

U Ljubuškom postoji problem neplaćanja komunalne naknade. Nagomilali su se dugovi, a osim glavnog duga, u ukupnom dugu onih koji izbjegavaju plaćati komunalnu naknadu su zatezne kamate.

Općinska vlast je odlučila naći neko srednje rješenje i ponudila mogućnost izlaska iz začaranog kruga. Općinsko vijeće je donijelo odluku kojom se omogućava dužnicima da im se otpiše dug nastao na temelju zateznih kamata. Cilj je rasterećenje obveznika plaćanja komunalne naknade, koje se odnosi na obveze po osnovi obračunatih, a nenaplaćenih zateznih kamata koje se obračunavaju na iznos duga komunalne naknade pod uvjetom da se u propisanome roku u cijelosti uplati glavni dug, stoji u odluci koju su izglasali općinski vijećnici. Dakle, osnovni uvjet koji treba ispuniti kako bi se otpisao dug na ime zateznih kamata je da se plati glavni dug, a vrijeme dokle se to treba napraviti je 31. prosinca 2015. godine, donosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba. Glavni dug se može izmiriti plaćanjem cijelog iznosa odjednom, a moguće je i zaključivanjem sporazuma o obročnoj otplati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?