savjet

Ako se ne uspijevate riješiti hiperpigmentacija i mrlja od akni probajte masku od kiselog kupusa

bxc
13.03.2017.
u 08:37

Žene smo, volimo se lickati, mackati i njegovati kožu, makar postoje i žene koje to nikada ne bi priznale jer misle da će ih to odmah svrstati u kategoriju ljepotica bez mozga, piše Net.hr. 

Filozofiju na stranu, sigurno ste isprobale već mali milijun maski za lice koje vam obećavaju ono ili ovo, ali puno se puno dogodilo da niste dobile priželjkivani rezultat, je li tako?

Ako se i u kasnijim godinama borite s aknama, mrljama od akni ili želite osvježiti lice i maknuti hiperpigmentacije, znate da nije dobro odustajati tek nakon nekoliko tretmana. Iako je preporučljivo obratiti se dermatologu i ići na posebne laserske tretmane, još je bolje stvari prepustiti prirodi.

Već svi znamo da kiseli kupus ima više vitamina C od agruma i da ga je dobro jesti pogotovo po zimi kako bismo se zaštitili od bolesti. Zašto onda ne bi bio dobar i za kožu? Upravo zato što sadrži vitamin C, uspješno čisti i poboljšava ten te uklanja akne i mrlje.

Priznajte, prva slika koja vam pada na pamet je kako držite list kupusa na licu. No, to čak i nije daleko od istine. Kupus ćete najbolje iskoristiti kao masku za lice i to na ove načine:

Maska za lice od kupusa 

Stavite debeli sloj kupusa na gazu i držite je na licu oko 15 minuta, a postupak ponavljajte jednom tjedno.

Maska za izbjeljivanje 

Ako želite posvijetliti kožu i ublažiti tamne mrlje, pomiješajte sok od kupusa sa sokom od limuna i dvije žlice jogurta. S obzirom da se radi o kiselini, masku ne držite duže od 10 minuta.

Maska za umirenje kože 

Pomiješajte kupus, svježi sir i vrhnje te držite na licu 15 minuta. Potom isperite vodom i na lice stavite obloge od hladnog čaja.

Maska za suhu kožu 

Za suhu kožu najbolje je pomiješati kupus sa žumanjkom koji će nahraniti kožu i dati joj vlagu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije