SAVJETUJE STRUČNJAK

Ako nikako ne možete oprati mrlje s odjeće, stavite je preko noći - u zamrzivač

shutterstock
11.02.2021.
u 08:18

Niske temperature najbolje djeluju na mrljama preko kojih ste već prešli s vrućom peglom, a osim što može ukloniti mrlje, hladna voda i zamrzavanje mogu i omekšati odjeću, kaže stručnjak

Ako tražite način da s odjeće uklonite neke tvrdokorne mrlje, možda ste naišli na savjete koji uključuju sodu bikarbonu, alkoholni ocat ili čak mlijeko, no izvršni direktor Laundry Heap Deyan Dimitrov tvrdi da će uporna zaprljanja najlakše ukloniti ekstremno niske temperature. 

- Zamrzivač može potpuno ukloniti mrlje s odjeće ili barem pomoći da mrlja izblijedi i smanji se - kaže Dimitrov, a isto tako, tvrdi, na mrlje djeluje i namakanje hladnoj vodi.

Niske temperature, objasnio je, najbolje djeluju na mrljama preko kojih ste već prešli s vrućom peglom, a osim što odjeću čisti, hladna voda i zamrzavanje mogu je i omekšati.

- 'Grubo' pletene veste ćete omekšati tako da ih preko noći ostavite u zamrzivaču - savjetuje Dimitrov za The Sun, a kaže kako je to odlično rješenje za veste čija vas vuna bocka, jer se vlakna na niskoj temperaturi učvrste na mjestu.

A kako se ne biste puno mučili s peglanjem, on savjetuje da u sušilicu rublja ubacite nekoliko kockica leda: toplina sušilice će, kaže, otopiti led i nastati će para koja će izravnati sve nabore na odjeći.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?