Poruka SNSD-a:

Ako ne bude Vijeća ministara do 2020, Republika Srpska ima plan

31.07.2019.
u 13:32

SNSD i Republika Srpska imaju spreman plan u slučaju da se u 2020. godinu uđe sa neformiranim Vijećem ministara, izjavio je glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević, ne želeći otkrivati više detalja o tome.

Kovačević je istaknuo da SNSD ne blokira ništa u BiH i da je nakon općih izbora bio spreman formirati vlast, poštujući ustavnu strukturu BiH i volju birača.

On je istaknuo da SDA želi zadržati kadar Vijeća ministara u tehničkom mandatu, jer su im to poslušni partneri koji služe isključivo kao sredstvo obračuna sa vlastima u Republici Srpskoj.

SNSD smatra da je to potpuna prijevara izborne volje naroda i da su to nedopustive stvari jer se time obesmišljava održavanje izbora.

"To su okolnosti u kojima živimo, nema prostora za razgovor o normalnim životnim temama u BiH", rekao je Kovačević, koji je i savjetnik člana Predsjedništva BiH iz srpskog naroda Milorada Dodika.

On je naglasio da bi se dolaskom kadrova SNSD-a na te pozicije sve promijenilo, jer bi ta stranka zastupala interese Republike Srpske.

Kovačević je podsjetio da ministar sigurnosti u Vijeću ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić nije iskoristio svoj mandat da bi pokušao zastupati Republiku Srpsku.

On je naveo da Mektić nije govorio o problemu povratnika sa sirijskih ratišta i o tome da su oni velika prijetnja po sigurnost, nego je izmišljao probleme o Repubilici Srpskoj, kao što je priča o navodnim paravojnim formacijama, te prizivao međunarodne intervencije protiv ovog bh. entiteta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?