Humanost

Akcija darivanja krvi za Čapljince

08.04.2016.
u 09:00

Ugodno i ležerno ozračje vladalo je u dvorani čapljinskog Doma sindikata gdje je održana akcija darivanja krvi za građanstvo ove općine. Tome su doprinijeli, u prvom redu, sami darivatelji, koji su pozitivne vibracije prenijeli na okolinu. Neki od njih na akciju su došli posve slučajno:

- Imao sam nekog posla u općini, na ulazu vidim plakat, pa sam odlučio doći. Usput sam obavijestio i moje kolege iz HKUD-a “Domanovići”. Pored mene bit će nas još sedam, osam, konstatira Zoran Pehar, koji je za tridesetak godina darivateljskog staža bio na pedesetak akcija. Mlađani Davor Grgić Ivanković je iz obitelji darivatelja:

- Počeo sam u srednjoj školi s kolegama, a onda nastavio s članovima obitelji. Pored mene, krv darivaju mama, tata i četiri sestre, kaže Davor. Jedan od onih koji su najbrže ustali s ležaja za darivanje bio je rukometaš Goran Lasta.

Ante Sušac naglašava: - Poslije svakog darivanja krvi dobro se osjećam.

Prikupljena je 31 doza krvi, a alergije i prehlade prorijedile su dragovoljce... 

Ključne riječi
krv

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije