razmjenili iskustva

Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova posjetilo izaslanstvo Policijske akademije iz Danilovgrada

15.12.2020.
u 15:03

U radnom posjetu Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova danas je boravilo izaslanstvo Policijske akademije iz Danilovgrada, Crna Gora, predvođeno ravnateljem Bobanom Šaranovićem.

Goste je pozdravio ravnatelj Agencije Marko Vujević koji je, u ime kolega i svoje osobno, izrazio spremnost na suradnju ove dvije institucije koje su, svaka u svojoj državi, utemeljene s ciljem reforme policijskih struktura, usklađivanja rada s europskim standardima odnosno povećanja razine zakonitosti, odgovornosti i poštivanja ljudskih prava, te učinkovitog odgovora na sve sigurnosne izazove.

Sastanak je bio u znaku razmjene iskustava po pitanju koncipiranja i provedbe temeljne policijske obuke, što je jedna od prioritetnih aktivnosti ovih institucija. Budući je riječ o obrazovnim procesima koji podrazumijevaju cjelodnevni boravak kadeta u ovim institucijama, razmatrana je mogućnost zajedničkoga apliciranja na natječaj NATO-a Science for Peace and Security (SPS) Programme s ciljem pribavljanja sredstava za nabavu i postavljanje solarnih panela. Projekt se financira iz EU fondova.

Nakon sastanka, u pratnji domaćina, gosti su obišli novoizgrađeni kompleks objekata Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova koji ima skoro 10 000 m² zatvorenoga prostora. Agencija već ima ugrađene solarne panele za grijanje vode u Smještajnom dijelu kompleksa, a ugradnja dodatnih kapaciteta solarnih panela i proizvodnja veće količine "čiste energije" je prihvatljiva ideja s ciljem umanjenja troškova i očuvanja okoliša. No, prije donošenja bilo kakve odluke u tom smislu, Vujević je naglasio potrebu analiziranja postojećih sustava u Agenciji i mogućnosti njihove nadogradnje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?