Naslovnica Vijesti

4 svakidašnja okidača bolesti na koje ne obraćamo pažnju

01. rujna 2017. u 08:40 0 komentara 226 prikaza

1. Nedostatak sna. Potreban nam je kvalitetan san kako bi tijelo nesmetano provodilo svoje unutarnje procese detoksikacije. Stručnjaci preporučaju osam sati sna svaku noć. 

Ako imate problema sa spavanjem, pokušajte malo stabilizirati svoj ritam - svaki dan u isto vrijeme idite u krevet. Nedostatak sna loše će djelovati na vaše zdravlje.

2. Gotova hrana. Kada se umorni vraćamo s posla, ponekad je najlakše doći u trgovinu i kupiti već skuhanu hranu. Međutim, unos gotove hrane u tijelo trebao bi biti minimalan i trebali bismo izbjegavati često konzumiranje takvih jela jer ne sadrže potrebne nutrijente i često su puni nezdravih masti, šećera i toksina. 

3. 'Neuredna' prošlost. Ako ste dugo vremena pušili, konzumirali brzu hranu ili pili veće količine alkohola, to ostavlja dugoročne posljedice na vaše zdravlje. Čak i kada se riješimo tih 'poroka', tijelo ih pamti.

Kada je naš organizam preopterećen toksinima, mora pronaći mjesto na kojem će ih 'skladištiti' i uglavnom ih sprema u masno tkivo. Stoga liječnici preporučaju da barem jednom godišnje napravite mali program detoksikacije u kojem ćete eliminirati 'skrivene' toksine.

4. Proizvodi za čišćenje. Želimo čist dom bez bakterija pa često posežemo za raznim sredstvima za čišćenje koja u sebi sadrže kemikalije i iako dobro ispunjavaju svoju svrhu, zapravo nisu dobri za za zdravlje ako ih koristimo nepravilno.

Prilikom čišćenja zaštitite ruke gumenim rukavicama, a ukoliko na proizvodu piše da zaštitite i dišne puteve, obavezno to učinite.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.