Zvuči vam poznato?

17 urnebesnih situacija kroz koje prolaze mame prvopričesnika!

Shutterstock
13.05.2019.
u 21:28

Godina u kojoj vaše dijete prima sakrament prve pričesti jedinstvena je, ali i naporna za vas i za dijete. Neuobičajene gužve na nedjeljnim misama, mjeseci pripreme, stresni trenuci… Bilo da vam je ovo prva sveta pričest u obitelji ili već imate iskustvo sa starijim djetetom, provjerite možete li se poistovjetiti s ovih 17 urnebesnih znakova da ste majka prvopričesnika!

1. Smijali ste se “onim luđakinjama” na roditeljskom sastanku u listopadu kad su izmjenjivale brojeve telefona najboljih cateringa, slastičara i iznamljivača dvoraca na napuhavanje. Kada ste se u veljači sjetili da i vi želite dvorac, tip s druge strane slušalice umirao je od smijeha, donosi Ordinacija.hr

2. Nakon mjeseci priprema s čuđenjem zaključujete da bi vaš trogodišnji klinac mogao početi raditi kao organizator proslava i evenata. Nije ni čudo ako uzmemo u obzir da je s vama mjesecima prolazio kroz najsitnije detalje proslave pričesti.

3. Vaš stres je dosegao kritičnu razinu prije otprilike dva tjedna kada ste shvatili da su sva pristojna odijelca i haljinice odavno rasprodani. A sve zbog toga što ste prije par mjeseci mudro odlučili pričekati jer bi dijete moglo prerasti odjeću do proljeća. Prava mama bi znala za koliko!

4. Tjedan dana prije pričesti shvatili ste da svi članovi obitelji trebaju novu odjeću što znači da morate u shopping s neobuzdanim čoporom, a sve je već rasprodano!

5. Polako gubite kontrolu nad svime i prebacujete se u novi „mode“: Nije važna raskošna proslava ni darovi koje će dijete dobiti. Ovo je između njega i Svevišnjeg!

6. Vaše će se dijete uskoro prvi put ispovjediti, a vi sa zebnjom razmišljate o tome koje će sve obiteljske tajne podijeliti s velečasnim.

7. Paralelno pratite nekoliko domaćih, ali i norvešku prognozu vremena – oni ipak s nevjerojatnom preciznošću mogu odrediti u koliko sati će kiša početi i kada će prestati. Da se barem niste odlučili za proslavu na otvorenom!

8. Prva pričest intiman je čin koji se obilježava u krugu najbližih u toplini vlastitog doma.  Ne pada vam na pamet da radite cirkus od toga! S vremenom onako usput doznate da svi do desetog koljena dolaze k vama na taj dan. Odjednom vam sine da trebate urediti zidove, kupiti veći stol, promijeniti sofu…

9. Kad ste spoznali razmjere užasa koji bi se dogodio ako bi se 30 članova najšire rodbine našlo na okupu u vašem dnevnom boravku odbacujete plan o intimnoj proslavi u vlastitom domu. Panično zivkate restorane i kad  napokon uspijete pronaći neki sa slobodnim terminom ne možete im s preciznošću reći koliko uzvanika očekujete jer odjednom vam nitko živ ne može potvrditi hoće li doista doći na proslavu.

10. Po tisućiti put objašnjavate svima zašto moraju doći barem sat vremena ranije u crkvu jer u protivnome neće pronaći dobra mjesta s kojih se sve vidi. Ili im možda krajnje obazrivo objašnjavate zašto nije potrebno da svi dođu u crkvu jer naprosto neće biti mjesta za toliko ljudi. Beskrajno vas nerviraju roditelji koji „čuvaju“ cijelu jednu klupu u crkvi za članove obitelji!

11. Dvorac na napuhavanje mudro ste rezervirali prije skoro godinu dana i klinci ima da SKAČU po njemu makar vani sjekire padale! Ako mogu mali Šveđani…

12. Pitate se kako je vaša mama sve ovo prošla četiri puta i nikada ne priča o tome?!

13. Polako shvaćate da je ovo puno stresnije za vas nego što je bilo vase vlastito vjenčanje – lakše bi se ponovo udali!

14. Vaša majka više ne razgovara s vama jer niste na proslavu pozvali njezinu najbolju prijateljicu s posla koja vas zna još otkad ste išli u vrtić! Inače, nisu se vidjele otkad su prije desetak godina otišle u mirovinu.

15. Nekoliko dana prije svečanog trenutka spoznajete da na računu dječje štednje ima više novca nego na vašem računu.

16. Svanuo je i taj dan – dobili ste menstruaciju, izbio vam je herpes, a čini vam se i da lagano “kurite”. Srećom, ibuprofen za menstrualne grčeve riješiti će i problem s temperaturom!

17. Probudili ste se drugo jutro i shvatili da je vrijedilo svog tog stresa i da je vaše dijete provelo divan dan. Usput, nije vam jasno kako su u crkvi uspjeli postići da sva djeca tako lijepo pjevaju i stoje mirno. Viša sila!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?