PODIJELILA JE SVOJU PRIČU

1200 dana pokušava začeti: "Sva nada koju sam imala smanjuje se svaki mjesec..."

25.01.2020.
u 20:45

Točno 1200 dana Tara Engelberg pokušava začeti. 1200 dana bori se s emocijama i gubitkom nade da će imati vlastitu obitelj. Bezbroj puta morala se suočiti s negativnim testom za trudnoću. Podijelila je svoju priču kako bi ohrabrila druge žene koje se nose s istim problemom.

Tara Engelberg (33) podijelila je fotografiju negativnog testa za trudnoću na svom Instagram profilu i ispričala svoju priču koju prenosi Insider.com o tome kako već 1200 dana pokušava začeti.

 

 

"Još jedan negativni test za trudnoću. Još jedna mjesečnica. Još jedan podsjetnik da iz nekog razloga ne mogu ostati trudna", napisala je. "Ponekad poželim snimati cijeli svoj život kako bi prikazala kako izgleda život kada si neplodan. Kako izgleda kada još jedan mjesec dobijem menstruaciju i skupljam snage to reći suprugu - scena koja se previše puta ponovila u našoj kući. Prepuna je tuge i slamanja iznutra. Suprug i ja držimo jedan drugog i plačemo nad ovim bezuspješnim putovanjem. Dozvolimo si da izrazimo svoju bol, a onda tražimo način da se dignemo, obrišemo suze, ja nanesem novu šminku i nastavimo se ponašati kao da se ništa nije dogodilo, kao da nismo puni rana i ožiljaka od ove borbe."
 

Tara i njezin suprug koji inače žive u Denveru, Colorado pokušavaju dobiti dijete više od tri godine, a ona cijelo putovanje dijeli na Instagramu kako bi proširila svijest o tome koliko je ovaj proces težak.

"Nakon svakog negativnog testa ja nekako skupim snage i nade da probam opet, ali nakon 1200 dana truda nešto u meni se promijenilo. Nada koja je prije bila tu svakog mjeseca se smanjuje." 

 

 

Opcija koju su dugo odgađali je umjetna oplodnja, ali sada im se sve više čini da će morati krenuti tim putem ako žele osnovati obitelj. "Izgleda da će nakon ovog bezuspješnog ciklusa sljedeći korak biti igle, hormoni i lijekovi kojima ne znam ni izgovoriti ime. To je proces koji zahtjeva još više fizičke, emocionalne i financijske snage. Molili smo se da nikada ne budemo prisiljeni na tu opciju, ali smo zahvalni što postoji i ta mogućnost."

Tara priča kako su oboje umorni i kako niti jedna riječ nije dovoljna da opiše tugu, iscrpljenost i strah koji osjećaju, te kako nikada nisu mislili da će toliko težak put do roditeljstva biti. Njezina emotivna poruka dirnula je mnoge žene, a nakon što ju je podijelila na internetu stiže joj bezbroj poruka podrške iz cijelog svijeta. 

"Srce mi se slama zbog tebe i svih žena koje se nalaze u istoj situaciji. Dugo nisam mogla ostati trudna, a jednom sam imala i spontani. Kada smo se odlučili za posvajanje, dva dana prije ostala sam trudna. Imaš mrežu ljudi koji te podržavaju i znaju kroz što prolaziš. Plači i vrišti koliko god želiš, ali svaki put kada padneš i ustaneš si jača nego prije", napisala joj je Amber Walgamott, a mnoge druge su podijelile svoje priče. 

"Sedam godina testovi za trudnoću su bili negativni, a nakon prvog pozitivnog sam imala spontani pobačaj. Sada smo se pomirili s činjenicom da nikada nećemo imati djecu", rekla je Yara Bistrain.

Tara je kao zaključak napisala da je beskrajno zahvalna svim ženama koje dijele svoje priče, pokazuju ljubav i prolaze strah s njom. "Jače smo, bolje smo", napisala je.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije