Večeras El Clasico

Vijesti iz Madrida: Modrić vjerojatno neće ni ući u igru

Luka Modrić
NPH/Pixsell
26.02.2013.
u 08:00

Kaka je u posljednja tri susreta, protiv Seville, Rayo Vallecana i Deportiva podsjetio na svoje najbolje dane

Luka Modrić najvjerojatnije će biti na klupi Reala u uzvratnoj utakmici polufinala kupa protiv Barcelone, a prema posljednjim naznakama njegov ulazak i nije izgledan.
U Madridu su, naime, očekivali Lukin bljesak, no u punom sjaju se pokazao otpisani Kaká. Nakon prve utakmice s Barcelonom (1:1) u kojoj nije dobio priliku, Brazilac je u posljednja tri susreta, protiv Seville, Rayo Vallecana i Deportiva podsjetio na svoje najbolje dane.
Protiv Deportiva je u 90 posto slučajeva imao točna dodavanja, te je iz jednog pokušaja postigao gol.
„Vidjet ćemo što će biti u ovom ključnom tjednu. Trener mora odlučiti, a ja ću nastaviti raditi svoj posao“,  poručio je pun optimizma. Od kada je Mourinho trener odigrao je samo 21,3 posto kompletnih utakmica, dok je u Milanu imao 72,1 posto.
Pomoćni trener Karanka je rekao: „Važno je da igra na ovoj razini. On je alternativa”. No José Mourinho koji odlučuje, napomenuo je da ne zna hoće li Kaká igrati, kao niti tko će započeti utakmicu.
„Nije da vam ne želim reći, nego zaista ne znam. Još uvijek nisam razmišljao o tome. Obično znam i ne želim reći, međutim ovaj put nemam pojma“, izjavio je na novinskoj konferenciji uoči gostovanja u Barceloni.
Na pitanje o veznom igraču Xavi Alonsu, koji već nekoliko tjedana osjeća bolove u preponskoj kosti, rekao je: “Mislim da je spreman za igru”. Alonso je unatoč ozljedi igrao protiv Manchester Uniteda, no odmarao je protiv Raya i Deportiva, posljednje momčadi prvenstva.
Luka Modrić zbog žutih kartona nije nastupio protiv Raya, a u La Coruñi je bio neprimjetan. Igrači Reala u ponedjeljak su odradili posljednji trening, zatvoren za javnost.
Na treningu dan ranije Alonso je normalno odradio trening, dok je napadač Benzema koji ima problema s koljenom radio slabijim intenzitetom. Očekuje se stoga da bi u vrhu napada trebao zaigrati Higuaín.
Mourinho, dakle, ima dvojbi u veznom redu. Najvjerojatnije će na Camp Nou istrčati Alonso, Khedira i Özil, no pitanje je hoće li se uz njih pojaviti Di María čije posljednje igre nisu na visini. Ukoliko se odluči za motiviranog Kaku, žrtvovat će bok te se osloniti na proigravanja kroz sredinu. U tom slučaju bi se Özil pomaknuo u stranu, a Kaká išao ravno na gol.
Naravno to su obje kombinacije bez Modrića. Iako je hrvatski reprezentativac u gotovo svim većim utakmicama počinjao na klupi, Mourinho ima u njega povjerenja.
No o Modriću se pred derbi ne govori, niti piše. Kaká, kojeg su planirali prodati, dobio je veliku pozornost u medijima. Mourinho, pak, za obrambene zadaće ima i zadnjeg veznog Essiena, međutim s obzirom na rezultat iz prve utakmice on nije u prvom planu.
U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti i kako će se Barcelona postaviti.  Pozicija katalonske momčadi nije nimalo lagodna nakon poraza u Milanu. Nakon kup i prvenstvene utakmice protiv Reala očekuje ih uzvrat u kojem moraju nadoknaditi 2:0.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?