'To je moja greška'

VIDEO Lance Armstrong priznao doping: Bila je to velika laž

Vedran Runje
Reuters
18.01.2013.
u 08:26

Slavni osramoćeni biciklist Lance Armstrong u intervju kod Oprah Winfrey priznao je da je uzimao doping tijekom svih sedam utrka Tour de France koje je osvojio.

Slavni osramoćeni biciklist Lance Armstrong u intervju kod Oprah Winfrey priznao je da je uzimao doping tijekom svih sedam utrka Tour de France koje je osvojio, piše CNN.

- Ovo je prekasno. Vjerojatno je prekasno za sve ljude. I to je moja pogreška - priznao je Armstrong u intervju koji je emitiran sinoć. - To je jedna velika laž koju sam ponavljao mnogo puta - dodao je slavni biciklist.

Armstrong je priznao uzimanje testosterona i ljudski hormon rasta, kao i EPO-a, hormona koji prirodno proizvode bubrezi kako bi stimulirali proizvodnju crvenih krvnih stanica. On povećava količinu kisika koji se mogu "slati" u mišiće, što poboljšava oporavak i izdržljivost.

Kazao je i da je primao transfuzije krvi kako bi bio najbolji u skandalima pogođenom i vrlo kompetitivnom svijetu profesionalnog biciklizma. Armstrongu su oduzete sve pobjede na Tour de Franceu kada se doznalo da je uzimao doping.

Sportaš koji je cijelu karijeru tvrdio da je prošao "stotine i stotine testova" kazao je da ne bi pobjeđivao bez toga što je radio. Dok Armstrong nije "izmislio" kulturu dopinga u biciklizmu, priznao je da nije sudjelovao niti u njezinu sprječavanju. - Donio sam svoje odluke i to su bile moje pogreške - kazao je Armstrong.

>>Armstrong mora vratiti i olimpijsku broncu!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije