JEZIVO

VIDEO Dvojica beskućnika u Nišu žive i spavaju u grobovima

Beskućnici, grobovi (1)
Foto: Screenshot YouTube
1/3
15.01.2013.
u 12:33

Aleksandar Dejić (53) i Bratislav Stojanović (42) već godinama "stanjuju" na niškom starom groblju "Gorica" u zapuštenim grobnicama

Više od 20 godina Aleksandar Dejić (53) iz Niša u Srbiji živi kao beskućnik. No, kako se ne bi povlačio po ulicama, odlučio si je potražiti dom. A dom je našao, ni manje ni više već na niškom starom groblju "Gorica" i to u jednoj od zapuštenih grobnica.

Međutim, 53-godišnjak nije usamljen na groblju. Prvi mu je susjed, naime, Bratislav Stojanović (42) koji "stanuje" nekoliko grobova sjevernije, a dom je pronašao u malo uređenijoj, ali također zapuštenoj grobnici, piše Blic.

– Zimi ili kada pada kiša spavam u grobu jer je toplije, a ljeti, kada je lijepo vrijeme, gore sam u kapelici. U početku sam se malo plašio, ali sam se brzo prilagodio. Šta da radim, kad nemaš kuću, i groblje je dom – kaže Dejić.

Kaže kako vandali često znaju doći na groblje i uništavati grobove.

– Mangupi su otvorili i uništili mnoge grobove. Bio je u grobu polomljeni sanduk, nalazio sam i ljudske kosti. Morao sam ih malo pomaknuti da bih imao gdje spavati. Ima puno štakora pa povremeno moram stavljati i otrov, a ljeti ima zmija na svakom koraku. Ipak, groblje je najsigurnije za spavanje, nitko nas ne dira. Samo je hladno, kad je vani - 20, uvučem se pod pokrivače koje nađem u kontejnerima – dodaje.

Njegov susjed Bratislav kaže da se ne plaše mrtvih jer ih oni ne mogu uplašiti.

– Noću dolaze svakakvi, piju i tko zna što rade. Ako ne znamo tko su kad navečer dođemo na spavanje, sačekamo prvo da odu – kaže Bratislav.

>> Beskućnici u Hrvatskoj – na ulici živi sve više mladih, žena i djece

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?