Zločin

Vezao i do smrti mučio bračni par hrvatskih gastarbajtera

jozic
VL FOTO
04.04.2012.
u 09:29

Nakon ovog brutalnog razbojstva institucije vlasti u Distriktu su se konačno digle na noge

Gastarbajter Martin Jozić (61) iz sela Boće kod Brčkog, otac četvero djece, na smrt je pretučen prilikom razbojstva u njegovoj kući koje se dogodilo preksinoć, dok je teške ozljede zadobila njegova supruga Janja (58). Ona se trenutačno oporavlja u tuzlanskoj bolnici. Krvava pljačka se dogodila oko 21:30, a susjedi tvrde da su prije toga vidjeli nepoznatog visokog i mršavog muškarca blizu kuće. No, na to nisu obraćali osobitu pozornost, vjerojatno računajući da je u pitanju poznanik nesretnih supružnika, koji su u nedjelju stigli iz Austrije kako bi proslavili Uskrs s obitelji. Njihov dolazak očito nije ostao neprimijećen.

Slomljeno lice

- Martin je u bolnicu primljen sat vremena iza ponoći, ali su ozljede glave bile kobne. Njegova supruga ima slomljeno lice i čeljust. Ona se nalazi izvan životne opasnosti, kaže bolnička glasnogovornica Amra Odobašić. Prema rekonstrukciji događaja, maskirani muškarac ušao je u kuću stolara Martina Jozića, i likvidirao ga udarcima palice u garaži. - Jedan susjed je vidio kako kod kuće Jozića stoji jedan visok i mršav tip. Mislio je da je riječ o radniku jer je Martin cijeli dan spremao garažu i palio korov oko kuće. Međutim, kada se vatra nekontrolirano počela širiti, susjed je pošao vidjeti što se događa i zatekao pretučene supružnike. Martin je okrvavljene glave ležao u garaži i jedva davao znakove života. Janju je zatekao u dnevnom boravku i njoj je bila slomljena čeljust - pričaju šokirani mještani, napominjući da je to drugi brutalni razbojnički prepad u posljednje vrijeme u Boći. Nedavno je teško pretučen i opljačkan povratnik Mate Dilberović.

Supružnike Jozić napadač je tukao i mučio, vjerojatno, kako bi mu kazali gdje su im novac i dragocjenosti. Nakon što je razbojnik otišao, prvi je na mjesto događaja stigao Janjin brat Ivo Franjić.

Vezanih ruku

“Sestra me zvala i rekla da je netko napao i pretukao. Ona nije ni znala da joj muž leži u garaži. Odmah sam nazvao Hitnu, a pošto nisam mogao naći ključeve, otišao sam u ljetnu kuhinju, koja je povezana s garažom i tamo zatekao Martina.

Bio je vezanih ruku, a na glavu mu je bila navučena vreća.

Ono ne može uraditi čovjek”, ogorčeno je rekao Franjić, dodajući da je našao komad vodovodne cijevi kojom je napadač udarao Martina i Janju.

Nakon ovog brutalnog razbojstva institucije vlasti u Distriktu su se konačno digle na noge. Na zahtjev hrvatskih stranaka, prekinuta je redovna sjednica Vlade i zatražene informacije iz policije, čiji je šef Goran Lujić obećao je da će uraditi sve da pronađu i uhite razbojnika.

Selo Boća posjetili su predstavnici Vlade i policije kako bi izrazili sućut te se upoznali sa stanjem sigurnosti i porazgovarali s uznemirenim mještanima.

Ivo Anđelović, predsjednik Mjesne zajednice, podsjetio ih je da su se u posljednjih mjesec i pol dogodila dva razbojska napada.

“Velika je nesigurnost u selu.

Uplašeni su ljudi koji su namjeravali doći ovdje za vrijeme blagdana. Policija mora pronaći počinitelje ovih razbojstava, jer u protivnom mještani se namjeravaju samoorganizirati kako bi se zaštitili”, zaključio je Anđelović. Policija računa da je u oba slučaja riječ o jednom počinitelju. Istraga traje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?