PRVI PUT

Vettel ispred Lotusovog dvojca slavio u Nürburgringu

Vettel (1)
Reuters/Pixsell
07.07.2013.
u 15:45

Na podij se popeo i Lotusov dvojac - Kimi Raikkonen je drugi, a Romain Grosjean je završio na trećem mjestu.

Trostruki svjetski prvak Sebastian Vettel u Red Bullu dovezao je do svoje 30. pobjede u karijeri na Grand Prix utrkama formule 1. Nijemac je od prvog do posljednjeg zavoja vozio savršeno i došao do prve pobjede na Nürburgringu.

Četvrtim trijumfom ove sezone Vettel je povećao vodstvo u ukupnom poretku vozača. Drugo i treće mjesto osvojio je Lotusov dvojac Kimi Räikkönen i Romain Grosjean. Četvrti je bio Fernando Alonso u Ferrariju.

Velika nagrada Njemačka je ponudila još uzbuđenja, koja su mogla završiti tragično. U 25. krugu Jules Bianchi zaustavio je svoj Maroussi pokraj staze. Nakon što je izašao iz kokpita njegov je bolid krenuo u nazad i prešao preko staze. Srećom u tom trenutku nitko nije naišao. Nesvakidašnji događaj se dogodio i 15 krugova ranije, kada su Red Bullovi mehaničari u boksu loše pričvrstili desni kotač na Webberovom bolidu.

Kotač se otkinuo, odletio u zrak i pokosio jednog kamermana, koji je srećom prošao bez težih ozljeda. Prebačen je u bolnicu jer se požalio na bolove u prsima.
Hamilton je napokon zadovoljan bolidom, ali utrkom u Nürburgringu ne može biti zadovoljan. Iako je startao prvi na kraju je bio peti. Mercedesov je vozač uvjeren kako sada, napokon, ima brz bolid.

- Prvi put da je moj bolid jednako brz kao i Vettelov - priznao je Hamilton, koji će priliku za tu potvrdu potražiti u sljedećoj utrci koja se 28. srpnja vozi za VN Mađarske u Hungaroringu.

I dok Englez još uvijek čeka svoju prvu pobjedu u Mercedesu, nakon odlaska iz McLarena, bivši svjetski prvak Kimi Räikkönen ne brine mnogo gdje će voziti sljedeće godine nakon što mu istekne ugovor s Lotusom. Navodno je Finac prošli tjedan potpisao dvogodišnji ugovor s Red Bullom, ali još nema službene potvrde.

- Ne znam za koga ću voziti. Imam još mnogo stvari za obaviti tako da u ovom trenutku o tome ne razmišljam. Za dobre stvari uvijek treba vremena - kazao je Räikkönen, kojeg bi u Lotusu trebao zamijeniti Sauberov vozač Nico Hülkenberg.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije