Triler meč

Veliki povratak nakon prekida zbog kiše

Ivan Dodig
Daniel Kasap/Pixsell
28.08.2013.
u 11:00

Nakon meča jasno se pokazalo koliko je dodig jako želio ovu pobjedu. Priliku za novo slavlje imat će već danas u meču protiv Nikolaya Davydenka

Fernando Verdasco u deset nastupa na US Openu nikada nije ispao u 1. kolu. U 11. Ivan Dodig se pobrinuo da se ova tradicija sruši. Pravi triler odigravao se na terenu u New Yorku. Ipak, početak meča nije odavao takvu sliku. Prva dva seta su pripala hrvatskom tenisaču, a već su svi mislili kako će Dodig mirno privesti meč kraju. A onda je počela drama.


Povratak Verdasca

Treći set Verdasco dobiva 6-1 što je bio jasan znak kako Mmeđugorac mora nešto mijenjati u svojoj igri. U 4. setu Dodig je imao i break prednosti, ali ni to nije bilo dovoljno za kraj susreta s nekadašnjim sedmim igračem svijeta. Priča je otišla u peti set. Vidjelo se kako je Dodigu potreban odmor i kratka koncentracija. I dogodilo se upravo ono što je Ivan priželjkivao. Kiša! Kratkotrajni ljetni pljusak bio je dovoljan da Dodig vrati koncentraciju i ritam  iz prva dva seta. Za razliku od prijašnjih setova, u petom odlučujućem je pokazao više inicijative, spremnosti. Nije čekao greške protivnika, nego je gradio svaki poen. I isti zaslužio. Odmah je uzeo break Verdascu i poveo s 3-0. Do kraja meča držao je svoj servis i iskoristio drugu meč loptu za veliku pobjedu i prolazak u 2. kolo US Opena. Triler meč je trajao 3 i pol sata. - Meč je bio jako dobar s obje strane posebno peti set gdje sam još digao svoju igru i odigrao najbolji set. Bitno je bilo da sam ostao skoncentriran do kraja meča - rekao nam je Dodik nakon meča.

Ovacije publike

Treba naglasiti kako je meč igran pred prepunim tribinama, te kako su igrači često bili nagrađivani ovacijama zbog vrhunskih poteza i poena. Idući protivnik hrvatskom igraču će biti Nikolay Davydenko. Dodig je s ruskim tenisačem igrao već dva puta. Davydenko je prije dvije godine slavio u pet setova protiv Dodiga upravo na US Openu, ali je zato u međusobnom duelu ove godine bio bolji naš teniski as. - Bit će opet jako težak meč, to je sigurno. Davydenko je igrač koji može odigrati na vrhunskoj razini ali isto tako može biti izvan udarca tako da će biti sigurno zanimljiv meč - ističe Dodik. Ako naš sugovornik ponudi danas igru kakvu smo gledali protiv Verdasca, onda ne bi trebalo biti sumnje u prolaz u 3. kolo, što bi bio veliki uspjeh. Ako se ovakav scenarij dogodi, tamo će Dodiga vjerojatno čekati jedan od najboljih tenisača svijeta Rafael Nadal. Treba naglasiti kako Dodig na ovom turniru igra i u konkurenciji parova. Od nastupa u parovima US Opena uvelike ovisi hoće li Dodig i Mello završiti na Mastersu u Londonu. Ako se sve posloži kako Dodig priželjkuje, ovogodišnji US Open mogao bi biti najbolji Dodigov turnir u karijeri. Igra protiv Verdasca nam nadaje nadu u takav razvoj događaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?