Oprečni iskazi

Veležovci se potukli zbog Ratka Mladića

durakovic
VL FOTO
18.04.2012.
u 09:50

Istraga zbog napada na dvojicu Srba u Mostaru. Policija piše prijavu za prekršaj zbog narušavanja javnog reda i mira

Mensud Duraković Menso, djelatnik Turističke zajednice Mostara, i njegov sin Ali Hamza, koji su javno stavljeni na stup srama zbog, kako su to brojni mediji jučer prenijeli - premlaćivanja igrača Veleža na Vaskrs zato što su Srbi, imaju potpuno drugo viđenje incidenta. Incident se dogodio u noći sa subote na nedjelju u kafiću “Piramida” usred Mostara, a sve je kulminiralo tučnjavom u kojoj su bacane stolice i razbijan inventar.

Sporna noć

Dok policija vodi prekršajnu obradu protiv oca i sina zbog narušavanja javnog reda i mira, za što je određena novčana kazna od 500 do 1000 maraka, prozvani Mensud Duraković, inače bivši trener Veleža, nam kaže:

- Sporne noći nismo došli na privatnu zabavu te na nacionalnoj osnovi počeli vrijeđati i udarati nogometaše srpske nacionalnosti, Milana Kneževića iz Srbije i Slobodana Lakičevića iz Crne Gore, koji su se tamo zatekli s ‘brdom’ alkohola na stolu. Prethodno smo ja i sin bili na jednoj obiteljskoj zabavi te pri povratku svratili u Piramidu, a incident se dogodio u tri sata ujutro. Nisam htio pozdraviti Kneževića, a na to mi je on podrugljivo i odugovlačeći dobacio: Menso! Na to sam mu odgovorio: Slušaj, ja se ne pozdravljam s onima koji veličaju Četnički ravnogorski pokret te ratne zločince poput Ratka Mladića, ističe Duraković. Na upit zašto je upravo Kneževiću to rekao i ima li dokaze za takve tvrdnje, on spremno odgovara:

- Zato što mu je nakon uhićenja Ratka Mladića na Facebooku pisalo: Uhićen, heroj! Ne želim se pozdravljati s takvim ljudima jer sam u ratu puno toga izgubio, 40 članova šire obitelji, starijih i mlađih, od kojih ih polovina još nije ni pronađena. Bio sam spreman platiti glavom za ideale, platit ću sada i kaznu, ali jednostavno ne želim takve ljude u blizini, navodi Duraković.

Kolateralna šteta

- Nakon što sam mu to kazao, okrenuo sam se prema šanku i odjednom čuo galamu. Knežević je s leđa pokušao nasrnuti na mene, a moj 18-godišnji sin mu je stao na put pa su njega zaskočili. Moja uloga je više bila u tome da ih razdvojim i izvedem sina iz kafića, koji je, inače, fizički slabiji od njih. On ima najviše ozljeda. Angažirao sam dvojicu odvjetnika pa ćemo još vidjeti što je prava istina. Žao mi je Slobodana Lakičevića, koji je lakše ozlijeđen, jer je on tu bio samo kolateralna šteta. Kasnije je mome sinu tako govorio. S druge strane, Knežević je ranije bio potjeran iz kluba zbog sklonosti alkoholu i nesportskom načinu života, govori Duraković najavljujući tužbu protiv Upravnog odbora Veleža, koji se već stavio na, kako spominje, jednu stranu.

- Nisu u redu ni izjave vlasnika koji nije bio u kafiću. I njegove riječi su proistekle iz “rekla-kazala” priče. Prijavljen sam tek poslijepodne, valjda kada su se otrijeznili uoči važne utakmice, precizira Duraković, dodajući da je sporne noći popio svega dvije pive (!?). Priča se i da je bio ogorčen zbog činjenice da njegov sin Dženan više ne igra u Veležu te da je ‘protiv igrača sa strane’.

- Nisam ogorčen. U vrijeme ekonomske krize, a to sam više puta javno rekao, ne treba dovoditi prosječne igrače, nego dati mogućnost domaćim i stvarati tim. To je moje mišljenje, a sada sve izvrću i izvlače iz konteksta, zaključuje Duraković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije