UČINKOVITA DRŽAVA

Veleposlanici PIC-a traže povećanje državnog proračuna

PIC
VL FOTO
04.06.2010.
u 15:45

- Napominjemo da je u pogledu fiskalne konsolidacije država poduzela veće napore nego entiteti - kaže se u izjavi veleposlanika zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira.

Veleposlanici zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira izražavaju zabrinutost da bi funkcioniranje i sposobnost državnih institucija da odgovore na zakonske uvjete i uvjete koje je potrebno ispuniti za proces europskih integracija, mogli biti ugroženi zbog neodgovarajućeg državnog proračuna, priopćeno je danas iz OHR-a.

Veleposlanici pozivaju Fiskalno vijeće da osigura da državni proračun za 2011. bude utvrđen u obimu koji omogućava uspješno i učinkovito funkcioniranje državnih institucija. Da bi Bosna i Hercegovina poduzela ključne reforme i postigla napredak na putu europskih integracija, izuzetno je važno da država ima institucije koje dobro funkcioniraju i da razvija agencije koje su formirane radi provođenja reformi potrebnih za europske integracije.

Iako je važno zadržati fiskalnu odgovornost i bez obzira na potrebu za dodatnim proračunskim prilagođavanjima na svim nivoima vlasti, veleposlanici zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira su podsjetili da državne institucije moraju imati resurse koji su im potrebni da održe i unaprijede svoj obim rada.

- Napominjemo da je u pogledu fiskalne konsolidacije država poduzela veće napore nego entiteti, pogotovo u odnosu na Federaciju BiH te da je svaka vrsta dodatne proračinske podrške i resursa međunarodnih financijskih institucija tijekom prošle godine bila upućena entitetima, a ne državi - kaže se u izjavi veleposlanika zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?