za vojne časnike

Velečasni Zlatko Sudac vodi duhovnu obnovu nakon tri godine

zlatko sudac,portal
Robert Anić/PIXSELL
19.05.2013.
u 10:00

Zlatko Sudac postao je duhovnik u sklopu Vojnog ordinarijata. Njega je za pomoć u toj specifičnoj vrsti dušobrižništva angažirao vojni biskup mons. Juraj Jezerinac u dogovoru sa Sudčevim biskupom krčkim mons. Valterom Županom

Nakon gotovo tri godine izbivanja, vlč. Zlatko Sudac vraća se na duhovnu scenu. Poznati karizmatik i stigmatik vlč. Sudac, nakon duge pauze, drži seminar duhovne obnove u Zadru. Točnije, trodnevni seminar od petka do nedjelje organiziran je isključivo za časnike Hrvatske vojske u vojarni u Zemuniku nedaleko od Zadra.

Vlč. Sudac, prema našim informacijama iz Crkve, postao je duhovnik u sklopu Vojnog ordinarijata. Naime, vlč. Sudca za pomoć u toj specifičnoj vrsti dušobrižništva angažirao je vojni biskup mons. Juraj Jezerinac u dogovoru sa Sudčevim biskupom krčkim mons. Valterom Županom.

- I mi smo dobili informaciju o trodnevnom Zlatkovu seminaru u Zemuniku, ali više od toga u Zadarskoj nadbiskupiji ne znamo, jer je to u ingerenciji vojnog biskupa. To je seminar zatvorenog tipa i nitko bez akreditacije ne može pristupiti. Ipak, u gradu se jučer moglo čuti da je atmosfera jako dobra i da je Zlatko u punoj formi – kaže nam jedan svećenik iz Zadra, dodajući da je sa Sudčevim seminarom upoznat i nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić te da je na seminaru i nekoliko zadarskih redovnica.

Podsjetimo, nakon zatvaranja duhovnog centra Betanija na Lošinju, vlč. Sudac prestaje sa svojim popularnim seminarima. Hrvatski biskupi ne dopuštaju da se seminari održavaju po njihovim biskupijama pa je Sudac gostovao u nekoliko navrata (s dopuštenjem svoga biskupa) u inozemnim katoličkim misijama u Europi.U međuvremenu, dok nije održavao seminare, Sudac se posvetio umjetnosti, slikanju i izradi vitraja te dovršetku doktorata o utjecaju duhovnosti i molitve na ljudsko zdravlje.

Nakon zatvaranja Betanije, vlč. Sudac imao je ideju otvaranja pastoralnog centra Milosrdnog Isusa, koji bi na jednom mjestu pružao duhovnu i medicinsku pomoć. No, premda je našao i financijere za taj projekt, u Crkvi nije bilo dovoljno sluha pa su propali i konkretni pregovori u nekim biskupijama. Od započetih projekata stoji i biografski film u režiji i produkciji Jakova i Dominika Sedlara, koji još nije dovršen, premda se njegova premijera najavljivala već nekoliko puta. Prema našim informacijama iz Zadra, na seminaru sudjeluje oko 1000 osoba, jer svakoga dana dolazi 300-tinjak novih polaznika. Očekuje se da će svoj duhovni rad vlč. Sudac nastaviti i dalje pod okriljem Vojnog ordinarijata.

>>Vlč. Sudac: Ma kakva špica, vodio sam bolesnu prijateljicu na frizuru!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije